05 Iun. 2018 21:00

Șederea soților Coman – Hamilton în România era posibilă chiar și fără decizia Curții de Justiție a Uniunii Europene

Distribuie

Curtea de Justiție a Uniunii Europene a anunțat, marți, o decizie istorică: cuplurile gay pot avea drept de ședere în România, dacă acea căsătorie a fost încheiată într-o țară membră a Uniunii Europene, iar cel puțin unul dintre soți este cetățean al României. Mai exact, Robert Clabourn Hamilton, cetățean american, căsătorit cu Adrian Coman, cetățean român, are drept de ședere în țara noastră.

Răzvan Horațiu Radu, fost agent guvernamental pentru Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cel care a pledat la CJUE cauza României, a spus, la Dezbarerea stiricurate.ro că decizia curții este echilibrată și clară, care lămurește că libertatea de circulație se aplică și soților care nu sunt din Uniunea Europeană și sunt căsătoriți cu cetățeni UE, indiferent de sexul acestora. România va recunoaște căsătoriile persoanelor de același sex doar în legătură cu libera circulația, iar dreptul de ședere face parte din această directivă UE.

Interviul integral cu Răzvan Horațiu Radu poate fi citit aici: https://www.stiricurate.ro/p/curtea-de-justitie-a-ue-cuplurile-gay-pot-circula-liber-ca-soti-in-romania-si-pot-avea-drept-de-sedere-care-este-efectul-deciziei-alfam-de-la-razvan-radu-fostul-agent-guvernamental-la-cjue-200

Comentarii