MENIU CAUTĂ
09 Aug. 2018 12:00

Anamaria Prodan are mulți porci la fermă, dar nu se teme de pestă: “Sunt îngrijiți foarte bine, avem medic veterinar”

Distribuie

Anamaria Prodan are ferma plină de porci, dar nu se teme de pestă. Deși sunt peste 600 de focare confirmate în țară, iar numărul localităților afectate a sărit de 100, vedeta și soțul ei, Laurențiu Reghecampf, care în prezent antrenează în Emirate, dorm liniștiți, știindu-și animalele pe mâini bune.

Molima decimează porcii din România și pune afaceri pe butuci, dar Anamaria Prodan crede că ferma ei, aflată în apropierea Bucureștiului, nu este în pericol. Porcii de la ferma noastră sunt îngrijiți foarte bine, avem medic veterinar, este tot timpul acolo și are grijă de animale. Nu am avut niciun fel de probleme de acest gen!', ne-a mărturisit impresara de fotbaliști și prezentatoarea emisiunii Gospodar fără pereche', de la PRO TV.

Anamaria și-a întemeiat ferma în urmă cu câțiva ani, la ideea soțului ei. E drept că Laurențiu nu a trebuit să insiste mult, pentru că ea a crescut la țară, e obișnuită cu munca în grădină și la câmp și știe o mulțime de lucruri despre creșterea animalelor, așa că s-a lăsat ușor convinsă.

Câtă vreme a antrenat în România, Reghe s-a ocupat personal de fermă. Ferma a fost ideea lui Laurențiu. Eu preferam să merg la țară și să îmi iau tot ce aveam nevoie de acolo. El și-a dorit ceva al lui, personal, a vrut să aibă porcii lui, vacile lui, oi, păuni, prepelițe, pui, și-a comandat tot felul de porci din toate colțurile lumii. Cât a stat în România, Laur se ducea în fiecare dimineață, pe la 6.30-7.00, acolo. Stătea cu ciobanii, hrănea animalele, vorbea cu ele, tot tacâmul', ne mărturisea Anamaria anul trecut.

Acum, că el este plecat, iar ea e prinsă și cu impresarierea, și cu filmările, ferma a rămas pe mâinile angajaților. Eu mă duc rar, nu pentru că e departe, ci pentru că nu am timp. Ce ne ajută foarte mult este faptul că știm că oamenii de la fermă sunt de încredere și că ne putem baza pe ei și pe experiența lor', ne-a declarat Anamaria.

Autoritățile din România erau la curent cu amenințarea pestei porcine încă de anul trecut, conform unor documente prezentate în exclusivitate de Libertatea, dar nu au luat măsurile necesare pentru a preveni răspândirea bolii.

Au fost informați, preferențial, apropiații guvernului care aveau sau au afaceri în domeniu, cum este băiatul lui Liviu Dragnea, în vreme ce femierii fără pile' s-au trezit cu prezentanții Direcției Sanitar Veterinare în curte, înarmați' cu ordinul de lichidare a porcilor, preventiv, în scopul lichidării rapide a focarului de boală, chiar și de la suspicine'.

Fermieri cu mii sau zeci de mii de porci și oameni simpli, care aveau unul, doi în ogradă au rămas fără animale. O comună din județul Galați a rămas fără niciun porc, după acțiunea în forță a autorităților veterinare, alături de jandarmi și poliție! Toți au primit asigurări că vor fi despăgubiți, dar nu se știe când…


INVESTIGAȚIE EXCLUSIVĂ. Justiția s-a prins cum face Dragnea jr bani în vremea molimei. A redus efectivele de porci, a adus carcase și nu le-a mai plătit! Executat de instanță pentru „țeapa' de 1,5 milioane de lei  

Comentarii