MENIU CAUTĂ
, de Andrei Crăițoiu

Fă-ne mândri, Eva! Minunea României din Suedia, Eva Jumătate, intră în această seară în marea finală de la „Suedezii au talent”!

Distribuie

Au trecut două luni de la momentul în care micuța Eva, în vârstă de 10 ani, a făcut spectacol pe scena concursului de talente din Suedia. La audiții a cântat melodia "Never Enough", din filmul "The Greatest Showman", iar unul dintre jurați, cântăreața Bianca Wahlgren Ingrosso, care a început să plângă în timpul show-ului, i-a acordat acesteia "Golden Buzzer" (Butonul de Aur). Decizia i-a asigurat locul direct în finală!

Acum, Eva se află în fața celui mai important moment din carieră: e în finala întrecerii „Suedezii au talent”, alături de alți șapte concurenți, și e la un pas să pună mâna pe marele premiu, de 500.000 de coroane suedeze, aproximativ 50.000 de euro.

„Sunt un pic stresată! Așa sunt mereu în timpul concursurilor. Dar stresul te ajută să cânți mai bine. Am pregătit o piesă specială în finală! Sper să vă placă, iar reprezentația mea o să apară pe YouTube în această seară după ora 22:00, ora României. Sper ca melodia mea de vineri seară să aibă cel puțin la fel de mult succes ca și cea interpretată în audiții. Sper să vă fac mândri pe toți cei de acasă!”, spune Eva în exclusivitate pentru Libertatea.

Încurajată de familie, prieteni, colegi

Fetița blondă de doar 10 ani a plecat ieri dis-de-dimineață din Kristiansand, acolo unde locuiește, spre Stockholm, locul unde va avea loc marea finală a concursului. „Eva a pregătit un cântec care sperăm să aibă la fel de mare succes! E un pic obosită pentru că a fost prinsă și cu pregătirile de la musicalul «Matilda». Culmea, premiera de la Opera din Malmo are loc fix în această seară, dar Eva a ales finala de la «Suedezii au talent» și toată lumea a fost alături de ea și au încurajat-o să vină acasă cu marele premiu! Ea a plecat joi dimineață cu soția mea la Stockholm, iar eu urmează să ajunge în ziua finalei. Mulți prieteni din familie, dar și colegele Evei vor fi în sală, alături de ea. Eu sunt sigur că o să fie bine!”, ne spune tatăl Evei, Sorin.

Finala de la „Suedezii au talent” este live, iar marele câștigător va fi ales exclusiv de votul telespectatorilor. Pe lângă Eva, în concurs mai sunt doi concurenți care vor cânta, un mentalist, un hipnoterapeut, un magician, un dansator și un acrobat! „Presiunea este destul de mare pe umerii Evei pentru că toată lumea o vede una dintre favoritele la câștigarea marelui premiu. O să fim alături de ea și le mulțumesc colegilor și șefilor noștri de la spital că de o perioadă bună suntem acasă și am avut timp să ne ocupăm de ultimele detalii. Din fericire toți colegii și șefii mei sunt fanii Evei și nu am avut probleme că am lipsit de la serviciu! Sper să fie bine și toată lumea să fie mândră de Eva”, mai spune Sorin Jumătate.

Părinții Evei, Raluca și Sorin Jumătate, trăiesc de 11 ani în Suedia. Raluca, mama fetei, a fost cardiolog rezident la Spitalul Floreasca din București și, în prezent, conduce o clinică medicală la Spitalul Universitar Skane. Sorin este medic ortoped la Spitalul Kristianstad.

 

Comentarii