MENIU CAUTĂ
29 Mai. 2018 23:30

Adela vă sfătuiește în sex și iubire. „Avem o relație care durează de trei ani, el este divorțat de 1 an, însă stă cu familia lui”

Distribuie

De când lumea şi pământul, sexul şi, mai ales, iubirea generează bătăi de cap şi încurcături, căci mintea nu se pune cu inima sau cu instinctele primare. În cea mai mare parte a situaţiilor create, un sfat sau simpla rostire a problemei pot aduce rezolvări. Pentru asta există Adela, gata să te asculte şi să te ajute să vezi lucrurile mai clar.

Scrie-i Adelei pe adresa [email protected] şi citeşte în Libertatea sfaturile ei.

Dragă Adela,

M-am hotărât într-un final să îți scriu. Vreau să îmi păstrez anonimatul. Simplu. Sunt o persoană care iubește. Am următoarea problema. Bărbatul de care sunt îndrăgostită și pe care îl iubesc este divorțat, are două fete. Avem o relație care durează de trei ani de zile, el este divorțat de 1 an de zile, însă el stă sub același acoperiș cu familia lui. Pentru mine este destul de greu, nu împărțim aceeași viață, eesponsabilitati nici atât, doar niște ieșiri la sfârșit de săptămână. Eu am 46 de ani, am vorbit în nenumărate rânduri cu el și niciodată nu mi-a spus ceva concret. Sunt într-o dilemă foarte mare. Mulțumesc.

Adela răspunde:

Draga mea,

Ești sigură că acest bărbat este divorțat? Te întreb, pentru că: ce femeie acceptă sub același acoperiș bărbatul de  care a divorțat? Dacă ea este cea care a vrut divorțul, atunci de ce nu îl dă afară? Dacă este el, atunci de ce nu pleacă? Ei îi convine ca el să stea cu ea, ca să nu fie singură? Lui îi convine, pentru că o folosește din punct de vedere material? Sunt o mulțime de întrebări care se ridică firesc atunci când tu descrii această situație. Dacă se complace așa de mai bine de un an, este clar că ceva nu e cum trebuie. Ori te minte, ori nu e în stare să-și ia în mâini propria existență. Poate că soția lui ar fi fericită să scape de el, dar acum te întreb din nou: ești sigură că vrei să fi tu acea femeie de care va depinde el de acum înainte? Pentru că este clar că nu are de gând să ia inițiativa în sensul de a pleca de acasă. Îmi închipui că te-ai îndrăgostit și te-ai atașat de acest om și de situație, dar sănătos ar fi ca tu să-ți vezi de treaba ta, și să-i pui în vedere că nu vrei să ai o relație cu un bărbat care nu e în stare să fie pe picioarele lui. O să suferi de dor o vreme, dar măcar vei afla cinstit în ce ape vă scăldați… Până la urmă: tu ce-ți dorești?

Comentarii