MENIU CAUTĂ
13 Ian. 2017 23:12 , de Miruna Darcovici

Căscatul excesiv, semn de boală? Când trebuie să te îngrijorezi

Distribuie

Termenul de căscat excesiv se referă la căscatul mai des de o dată pe minut. Pot exista extrem de rar și afecțiuni medicale care conduc la căscatul excesiv, cum ar fi o tulburare a somnului sau o afecțiune cardiacă. Nu întotdeauna un căscat excesiv indică existența vreunei probleme medicale. De obicei, acesta este cauzat de oboseală sau de plictiseală. 

Căscatul este un proces de obicei involuntar care constă în deschiderea gurii și inspirația profundă în urma căreia plămânii se umplu de aer. Acesta constituie o reacție naturală la oboseală. Este declanșat de obicei de oboseală sau nevoia de somn. Căscatul poate fi scurt sau poate dura mai multe secunde. Este contagios, respectiv caști atunci când vezi pe altcineva căscând sau vorbești despre căscat. Procesul de a căsca poate contribui la scăderea temperaturii de la nivelul creierului.

Fenomenul numit căscat excesiv poate avea prin urmare cauze simple care au soluții rapide și la îndemână, cum ar fi mai multă odihnă, o alimentație mai echilibrată sau suplimentarea dietei cu vitamine și minerale etc.

Citește mai mut în DICȚIONARUL MEDICAL.

Citește mai multe despre dictionar medical pe Libertatea.

Comentarii