MENIU CAUTĂ
02 Dec. 2016 19:14

Cum se tratează fibromul uterin. Cele mai sigure metode

Distribuie

Fibromul uterin este o afecțiune destul de des întâlnită la femeile cu vârste între 30 și 50 de ani. Potrivit unor studii, 3 din 4 femei dezvoltă fibroame uterine pe parcursul vieții, dar majoritatea nu sunt conștiente de prezența lor, deoarece simptomele sunt destul de rare. Iată cum se tratează fibromul uterin.

Fibromul uterin este cea mai frecventă tumoare benignă, care se dezvoltă în stratul muscular al uterului. De regulă, există mai mulți noduli, de la dimensiuni de câțiva milimetri până la mărimea unei sarcini la termen. Fibromul uterin nu este asociat cu un risc crescut de cancer uterin și aproape niciodată nu se transformă în cancer. Cu toate acestea este important să știi cum se tratează fibromul uterin și să faci tratamentul, dacă medicul descoperă existența lui.

Cauzele fibromului uterin

dr. Ciprian Pop BeganDe cele mai multe ori, fibromul uterin este asociat cu dezechilibrul hormonal. Fibromul apare când celulele cresc peste măsură în stratul muscular al uterului. Odată ce fibromul se dezvoltă, estrogenii și progesteronul par a influența creșterea acestuia. La o femeie, cantitatea cea mai mare din acești hormoni se secretă în timpul sarcinii. După menopauză, când scade cantitatea de hormoni secretată, de obicei fibroamele se micșorează sau dispar, a explicat Dr. Ciprian Pop-Began (foto).

Antecedentele în familie, obezitatea, hipertensiunea arterială sau menstruația la o vârstă mai mică de 10 ani pot fi cauze ale apariției fibromului uterin. Femeile de culoare sunt mai predispuse la a dezvoltă fibroame uterine decât femeile din alte grupuri rasiale și sunt, de asemenea, susceptibile de a prezența fibroame de dimensiuni mai mari.

Citește mai mult pe Libertatea pentru femei.

Citește mai multe despre fibrom uterin și menstruatie pe Libertatea.

Comentarii