Mergi direct la conținut »
Prima liturghie la Catedrala Notre-Dame, după incendiul devastator din 15 aprilie

Catedrala Notre-Dame din Paris va găzdui sâmbătă prima liturghie de după incendiul care a devastat-o pe 15 aprilie, transmite France24.com. Data coincide cu aniversarea sfințirii altarului catedralei, celebrată în fiecare an pe 16 iunie.

De Adrian Ilie,

Mesa va fi oficiată de către arhiepiscopul Parisului, Michel Aupetit, și va avea loc, potrivit unui comunicat al diocezei orașului, ”într-o capelă laterală cu un număr restrâns de persoane din motive evidente de securitate”.

Astfel, doar 20 de persoane vor fi prezente, printre care sunt și preoții și canonicii catedralei, dar evenimentul va fi transmis în direct de un post de televiziune.

Președintele Emmanuel Macron a impus un termen ambițios de cinci ani pentru restaurarea Notre Dame. Dioceza așteaptă un răspuns din partea autorităților dacă poate deschide publicului porticul din fața catedralei pentru slujbele de seară. În acest caz, va fi construită o structură temporară care să adăpostească credincioșii în timpul lucrărilor de restaurare.

Un incendiu violent a izbucnit pe 15 aprilie la Catedrala Notre-Dame din Paris, cel mai vizitat monument istoric din Europa. Flăcări imense au cuprins monumentul istoric, iar acoperișul clădirii s-a prăbușit. Nicio persoană nu a fost rănită, însă dezastrul a șocat întreaga lume: simbolul Parisului și chiar al Europei a fost ruinat. Dezastrul a avut loc într-un moment de mare însemnătate pentru catolici care celebrează duminică Paștele.

Close
Închide
  Close