MENIU CAUTĂ

Uscătoarele de mâini din toalete sunt pline de bacterii din fecale. Reprezintă un real pericol pentru oameni

Distribuie

Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut au arătat, în urma unui studiu recent, că uscătoarele de mâini din toalete sunt pline de bacterii din fecale, fiind o reală o sursă de îmbolnăvire pentru cei ce folosesc toaletele publice.

Specialiștii sunt de părere că acestea răspândesc microbii mai mult și mai repede decât banalele prosoape de hârtie.

Atunci când o toaletă este spălată, particule microscopice din fecale pot fi propulsate în aer. Acestea pot fi absorbite în uscătoarele de mâini, fiind eliminate în momentul în care aparatele sunt puse în folosinţă.

Astfel, s-a ajuns la concluzia că uscătoarele cu aer cald au colectat 18 până la 60 de colonii de bacterii, în 30 de secunde.

Rezultatele arată că multe tipuri de bacterii, inclusiv patogeni şi spori, pot ajunge pe mâinile expuse la uscatoarele din toaletele publice, aparatele reprezentând un real pericol pentru sănătatea celor care le folosesc, scrie Adevărul, care citează independent.co.uk.

Totuși, cercetătorii au concluzionat că uscătoarele de mână care folosesc filtre speciale ar putea reduce semnificativ cantitatea de bacterii care ajung pe mâini.

În acest context, află care e obiectul dintr-un avion de pasageri care conține mai mulți microbi decât toaleta.CITEȘTE ȘI… Piromanul din București a fost surprins când incendia o mașină! Proba care l-a înfundat definitivCitește mai multe despre bacterii, Studiu, toaleta și wc pe Libertatea.

Comentarii