Opinie de
Oana Dușmănescu
Toate articolele autorului

HOT: Simone Biles, gimnastă americană

Foto: EPA

Dincolo de faptul că Simone este o multiplă și precisă campioană, tânăra în vârstă de 22 de ani a trecut și prin iadul abuzurilor medicului Larry Nassar, cel care, la adăpostul apropierii îndelungate de lotul american de gimnastică, a agresat sexual și nu numai peste 200 de fete.

Acum, bărbatul stă la închisoare – sentința este de 175 de ani -, iar Simone, care în 2017 a luat o pauză, va participa din nou la o ediție a campionatelor naționale, cea de-a șasea pentru ea.

Și crede că acesta e cel mai greu lucru pe care l-a avut vreodată de făcut. Totuși îl va face.

”Nu e ușor să mă întorc la acest sport, după ce federația, care avea misiunea de a ne proteja, a eșuat lamentabil. Dar voi fi profesionistă și voi lupta pentru titlurile naționale alături de echipa mea de club. Nu este deloc ușor, pentru că totul îmi reamintește de nenorocirile prin care am trecut și de trauma prin care trec încă”, a spus Biles, care are în palmares 5 medalii olimpice, dintre care 4 de aur.

NOT: Raed Arafat, secretar de stat MAI

Foto: Hepta

Când Arafat iese în față – împins sau nu de PSD, nu văd care e diferența – și vorbește despre responsabilități și îmbunătățiri ale sistemului de localizare 112, prima întrebare legitimă care poate trece prin mintea unei persoane decente este: ”Dar cine l-a oprit (pe el și pe cei din spatele său) să le facă până acum?” Dar poate că superputerea lui Arafat este capacitatea de a trece neatins prin tragedii imensă și astfel el a devenit singura persoană din lume care nu poate fi înlocuită.

Acum aproape 20 ani, îl credeam superhero pentru că era părintele SMURD. Dar e adevărat că și în istoria comics-urilor există personaje care ajung spectaculos, din personaj pozitiv, personaj negativ.

În zilele noastre, Raed Arafat spune deschis, în fața jurnaliștilor, că nu garantează cu funcția dacă îmbunătățirile pe care tot el le-a promis nu vor fi funcționale în termenul menționat tot de el. O chestie molipsitoare, niște aripi în care cineva îi suflă cu zel. Raed Arafat nu poate scrie demisii.

Citeşte şi:

Raed Arafat, concluzii după raportul privind sistemul 112. „Au fost stabilite 14 măsuri împărţite pe termene: scurt, mediu și lung”

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”
GSP.RO

Anamaria Prodan încheie „telenovela” rupturii de Laurențiu Reghecampf: „Eram divorțată de doi ani și locuiam în aceeași casă”

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică
HOROSCOP

Horoscop 18 februarie 2020. Săgetătorii trec de la teorie la practică