11 Ian. 2018 00:11

Cât de bun manager este Gică Popescu. Pe ce a pus mâna, s-a cam ales praful. A falimentat școala de fotbal din Craiova, a închis bazarul din Rahova

Distribuie

Cât de bun manager este Gică Popescu. Pe ce a pus mâna, s-a cam ales praful. A falimentat școala de fotbal din Craiova, a închis bazarul din Rahova.

Premierul Mihai Tudose are mare încredere în Gică Popescu, pe care l-a numit consilierul său personal pe probleme de sport și i-a dat spre administrare organizarea Euro 2020 în România. Rămâne de văzut cum va colabora 'Baciul' cu FRF în acest dosar, având în vedere că este un proiect în care un rol au și oficialii de la 'Casa Fotbalului'.

Afacerile 'Baciului', în prăpastie. Imobiliarele i-au mers bine, până în criză

Afaceristul Gică Popescu, 50 de ani, nu s-a ridicat la nivelul fotbalistului cu același nume. I se poate spune, fără teama de a greși, Gică Faliment! De când a pus ghetele-n cui, a călcat numai în străchini.

Prima investiție, școala de fotbal de la Craiova, nu a adus profitul așteptat. A fost pusă pe butuci, deși a dat câteva nume bune pentru Liga 1: Ionuț Rada, Ionuț Stancu, Ovidiu Burcă, Liviu Ganea… Lacătul a fost pus în 2013. Și hotelul pe care-l avea în Calafat a falimentat.

Apoi, Gică Popescu s-a lansat în afaceri imobiliare, care i-au mers bine o vreme (a ridicat, prin 2003, un bloc cu 30 de apartament în Pipera, în care a băgat 3 milioane și a scos 7 milioane), și într-un business de viitor: energie eoliană în Bărăgan. A avut, de fiecare dată, parteneri spanioli cu ștaif, însă criza l-a doborât. A avut mai mult succes cu OZN-ul pe care l-a deținut în Pipera ca și locuință personală. A cheltuit două milioane și l-a vândut cu 4.

Și cu Ferrariul, olteanul a dat-o-n bară. L-a cumpărat pentru fală, dar și-a dat seama că a fost o investiție greșită abia când, ca jucător la Dinamo, a dat cu nasul de craterele din asfaltul bucureștean. Într-un final, a realizat că a aruncat pe fereastră 400.000 de dolari, suma investită pentru a avea bijuteria pe patru roți. Și-a luat elicopter, l-a vândut și pe acesta în pierdere.

Gică Popescu a deschis un fel de talcioc în Rahova, Doldora Bazar, despre care nu se mai știe nimic. Cert este că a fost, ca și școala de fotbal, o afacere la pământ. Deschis în 2010, după ce a investit o avere (10.000.000 de euro), bazarul a intrat în insolvență acum cinci ani. În prezent, are obloanele trase. Popescu a gajat cu terenul și construcția la banca Unicredit. Instituția financiară l-a executat, după ce n-a mai putut plăti creditul.

Nici ca impresar, Gică Popescu n-a excelat. S-a lăsat condus de frații Ioan și Victor Becali, de care nu s-a delimitat niciodată, și a pierdut. Fostul căpitan al Barcelonei n-a manageriat cum ar fi trebuit contractele lui Florin Bratu și Lucian Sânmărtean, în care a făcut evaziune fiscală. A căutat să fenteze statul, dar a ajuns să înfunde pușcăria, în martie 2014, în 'Dosarul Transferurilor'.

'Baciul' va colabora cu Firea. În 2016, i-a fost jenă s-o sune

Acum, Guvernul i-a dat pe mână 'Baciului' să managerieze o afacere de care depinde imaginea României în lume. Ar face bine să n-o dea în bară și de această dată.

Pentru a duce la îndeplinire proiectul, Gică Popescu va trebuie să colaboreze intens cu Gabriela Firea, primarul Bucureștiului. Prima oară, Popescu a apelat la Firea, prin intermediari, în noiembrie 2016, la moartea prietenului său, Daniel Prodan.

Atunci, olteanul l-a sunat pe Gigi Becali, pentru a-i cere să pună o vorbă bună pe lângă Firea, astfel încât sicriul cu corpul neînsuflețit al lui Didi să poată fi depus la 'Arena Națională' (proprietate a Primăriei Capitalei), iar microbiștii să-și poată lua rămas bun de la fostul internațional.

Gigi Becali a vorbit cu Gabi Firea, care-i este fină, și a rezolvat problema, după ce Gică Popescu n-a avut curajul s-o apeleze direct pe fosta angajată a Antenei 3.

Gică Hagi are mai mult fler în afaceri

Nu în aceiași termeni se poate vorbi despre cumnatul lui Gică Popescu, Gică Hagi, implicat și el în proiectul Euro 2020, după cum a dezvăluit același Mihai Tudose.

Machedonul știe cum să facă bani. A scos sume frumoase din școala de fotbal de la Ovidiu și cu echipa pe care o deține, Viitorul. Ambele investiții sunt profitabile.

De asemenea, hotelul de la Mamaia, 'Iaki', un stabiliment de lux, merge în plin, mai ales în sezonul estival. Singurul domeniu în care a dat greș Hagi este barul 'H10', din Constanța. Acolo, Hagi a fost cu imaginea, afacerea apariținându-i, de fapt, partenerului său, Mihai Neguț, un apropiat al lui Gică Popescu.

De asemenea, lui Hagi nu i-a mers prea bine cu apartamentele deținute în Poiana Brașov, pe care și le-a scos recent la vânzare.

Loading...
Comentarii