Mergi direct la conținut »
Clubul belgian Anderlecht, sancționat pentru nereguli la transferurilor unor minori. Dragoș Cojocaru e printre ei!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Clubul belgian Anderlecht, sancționat pentru nereguli la transferurilor unor minori. Dragoș Cojocaru e printre ei!

Clubul belgian Anderlecht, sancționat pentru nereguli la transferurilor unor minori. Dragoș Cojocaru e printre ei!

Clubul Anderlecht şi Federaţia belgiană de fotbal au fost sancţionate de FIFA pentru nereguli în transferurile unor minori, printre care românul Dragoş Ştefan Cojocaru, a anunţat forul fotbalistic mondial într-un comunicat, potrivit radioteleviziunii RTBF.

Clubul din Bruxelles şi Federaţia belgiană au fost amendate ”pentru nereguli legate de transferurile internaţionale şi de înregistrarea unor jucători sub 18 ani”.

Anderlecht risca o interdicţie la transferuri, dar FIFA a ţinut cont că gruparea belgiană a cooperat. Anderlecht va trebui să plătească o amendă de 200.000 de franci elveţieni.

Federaţia belgiană a încălcat de asemenea regulamentul în materie de transferuri de minori şi va avea de plătit 230.000 de franc elveţieni.

Ziarul belgian De Standaard a dezvăluit în noiembrie că Anderlecht este în vizorul FIFA. Potrivit cotidianului, federaţia internaţională se interesa de transferurile congolezului Chancel Mbemba (17 ani în 2011), americanului Patrick Tshiani (16 ani în 2011), românului Dragoş Ştefan Cojocaru (15 ani în 2012) şi nepalezului Bimar Magar (16 ani în 2014).

Dragoş Ştefan Cojocaru evoluează acum la ACS ASU Politehnica Timişoara.

FIFA a precizat că Anderlecht şi Federaţia belgiană pot face apel împotriva sancţiunilor.

Anderlecht a reacţionat deja într-un comunicat precizând că acceptă sancţiunea. Clubul a explicat că este vorba de ”erori administrative la înregistrarea şi selecţia jucătorilor tineri” în perioada 2011-2013. ”(…) astfel de carenţe administrative nu au mai apărut în ultimele ani şi nu se vor mai întâmpla în viitor”, a adăugat fosta campioană a Belgiei.

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”
Recomandări

Anunțul de ultimă oră făcut de Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului „Matei Balş”

 
  • Dragoş Ştefan Cojocaru a făcut parte din lotul naţionalei României la UEFA U17 Championship disputat în 2014

”Mama s-a mutat şi lucrează în Belgia de 14 ani, ea a vorbit la clubul Anderlecht să merg să stau 2 săptămâni, în probe. În acest interval de timp am avut două meciuri de pregătire, în care am dat un gol şi o pasă de gol. La câteva zile după, m-au contactat telefonic şi mi-au spus ca din acea vară să mă mut în Belgia, pentru că vor să mă legitimeze la club” – Dragoș Cojocaru, pentru newsbv.ro, în 2015.

În 2018-2019, Anderlecht a avut un sezon mizerabil. Cu două etape înainte de finalul sezon, echipa e pe locul 6.

Răzvan Marin, dublă pentru Standard Liege în meciul cu FC Bruges. Ratează Euro 2019 de tineret? ”Trebuie să vorbim cu Ajax”

Close
Închide
  Close