A ieșit ”fum negru”, azi, de pe hornul de la ”Casa Fotbalului”, așa cum se întâmplă la Vatican atunci când negocierile și votul cardinalilor din Conclav nu au ca rezultat înscăunarea unui Papă nou. În loc să scoată un nume de antrenor cu care conducerea federației să demareze negocieri, ședința Comisiei Tehnice a FRF a făcut o ”ciorbă” lungă. Avem, de fapt, antrenori la plic! Mihai Stoichiță, director tehnic la ”Casa Fotbalului” și șeful comisiei, i-a pus pe membrii cu drept de vot să nominalizeze între 3 și 5 nume de antrenori. Variantele au fost introduse de aceștia în plic, asumate prin semnătură și predate mai departe. Au ieșit la iveală mai multe nume, astfel că situația mai rău s-a încurcat decât s-a deslușit. De altfel, comisia nici măcar nu are atribuțiuni asupra primei reprezentative, motiv pentru Marcel Pușcaș, membru fără drept de vot, să-și dea demisia. În tot acest timp, în loc să rezolve cazul, Burleanu fuge de răspundere, pasând responsabilitatea în curtea unei Comisii Tehnice de care n-a ascultat deloc, la înscăunarea lui Daum, aducerea neamțului făcându-se la propunerea consilierului Andrei Vochin și asumată de președintele Răzvan Burleanu.

Componența Comisiei Tehnice a FRF

• Mihai Stoichiță – președinte
• Ionuț Badea, Aurel Țicleanu – vicepreședinți
• Sandu Tăbîrcă – secretar general
• Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos, Rodion Cămătaru – membri
• Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș, Andrei Vochin, Vlad Ungureanu (secretar) – membri fără drept de vot

ACTUALIZARE 16:55: Mihai Stoichiță a declarat pentru frf.ro: “A avut loc o evaluare și o dezbatere privind situația echipei naționale. Apoi, atât membrii Comisiei cu drept de vot prezenți astăzi, cât și cei absenți, prin telefon, s-au pronunțat cu privire la posibilitatea ca actualul staff al echipei naționale să continue până la finalul meciurilor din campania de calificare sau ca președintele FRF să înceapă negocierile pentru rezilierea contractului. Ionuț Badea și Christos Papadopoulos, ca membrii ai staff-ului primei reprezentative, n-au participat la vot. Majoritatea a votat pentru demararea procedurilor de reziliere a contractului. Ulterior, fiecare membru cu drept de vot a propus variante pentru un viitor selecționer”.

Recomandarea de reziliere a contractului lui Christoph Daum va fi supusă validării în prima ședință a Comitetului Executiv.

Președintele FRF, Răzvan Burleanu, a avut o întâlnire cu președintele Comisiei Tehnice la finalul ședinței, în urma căreia a prezentat direcția de acțiune pentru perioada următoare: “În urma propunerii Comisiei Tehnice, voi demara procesul de negociere a rezilierii contractului domnului Daum și, ulterior, negocierile privind desemnarea noului selecționer, în baza propunerilor primite de la președintele Comisiei Tehnice”.

ACTUALIZARE 16.20: ”Comisia a propus încetarea raporturilor contractuale cu Daum. Fiecare dintre membrii cu drept de vot ai Comisiei Tehnice au făcut între 3-5 propuneri, le-au pus în plic și au semnat. Nu vă pot da nume, dar le știți. Nu vreau să preiau eu naționala, nu pot să știu ce va decide federația. Ruperea relațiilor cu Daum poate dura și cinci luni”, a spus Stoichiță, la finalul ședinței care a durat de la 11.45 la 15.45. Cum obișnuiește, Răzvan Burleanu a fugit de răspundere. N-a venit la conferința de presă, așa cum se anunțase pe holuri, ci l-a trimis ”la panou” doar pe ”Lippi”. De menționat că această Comisie Tehnică nu are atribuțiuni asupra primei reprezentative, decizia lui Burleanu de a o consulta fiind o altă fugă de răspunde. Comisia n-a fost deloc consultată la numirea lui Daum, dar este pusă acum să scoată castanele din foc.

ACTUALIZARE 16.15. Sunt mulți care au optat pentru Hagi, știindu-se că acesta oricum nu acceptă să lucreze cu actuala conducere FRF. Ba chiar a anunțat că nu renunță la proiectul Viitorul, pentru a se înhăma la munca de la FRF. E un joc „la alibi”, fără sens, prin care Burleanu vrea să spună: „Noi am vrut să-l punem pe el, dar el nu ne vrea”. Ar fi un fel de ”șah la Rege”.

ACTUALIZARE 16.00. ”Am avut cinci opțiuni, prima mea opțiune a fost Hagi”, a spus, exclusiv pentru ”Libertatea”, Rodion Cămătaru, la ieșirea din sediul FRF. Cămătaru este membru cu drept de vot al comisiei, ultimul venit în acest for.

ACTUALIZARE 15.53. A ieșit și Marcel Pușcaș. Acesta și-a depus demisia la poartă, acolo unde secretară este Speranța, fostă fotbalistă la Rapid, cea care i-a ștampilat-o. Pușcaș avea în mână trei exemplare ale demisiei (câte o foaie a A4).

ACTUALIZARE 15.45: Ședința Comisiei Tehnice s-a încheiat. Primul ieșit din sală a fost Vlăduț Munteanu. Urmează conferința de presă a lui Burleanu și a lui Stoichiță.

ACTUALIZARE ora 15.30: Mihai Stoichiță, președintele Comisiei Tehnice, le-a înmânat tuturor celor cu drept de vot în Comisia Tehnică plicuri în care aceștia urmau să-și treacă variantele favorite.

ACTUALIZARE ora 12.00: Marcel Pușcaș și-a dat demisia din acest for, unde nici măcar n-avea drept de vot: 

Am intrat în sală, am urat succes, am mulțumit pentru colaborare și am depus hârtia la Stoichiță în atenția lui Răzvan Burleanu. Este vorba despre incompatibilitate cu atribuțiile Comisiei Tehnice. Nu sunt compatibil cu felul în care funcționează și ce atribuții are. 

Nu e un rol de decizie, ci de sfătuire și îngrădire a activității. Nu te interesează nici aspectele medicale, nici bugetul când stabilești un calendar competițional internațional. Se invocă faptul că e treaba Comisiei bugetul? Păi, cum să nu fie? De exemplu, propui un turneu sau meciuri nu știu pe unde și apoi ți se transmite că n-avem bani. Atunci de ce mai vorbim?

Se lucrează cu teme gata impuse și cu subiecte deja stabilite, cu informări în loc de rezolvări. Astăzi, de exemplu, aveam pe ordinea de zi informare în privința activității departamentului tehnic și analiza ultimelor două meciuri ale echipei naționale de seniori.

Deci ne informează după ce se petrec anumite lucruri. Păi, informarea se face pe mail, ce sens are să ne adunăm inutil?! Nu cred că se va lăsa cu propuneri de selecționer și, oricum, nu se ține cont. E simplu. Și atunci de ce naiba mai e nevoie de Comisia Tehnică?”, a declarat Pușcaș.

ACTUALIZARE 11.15: Ședința a început, dar șefii FRF au avut grijă să baricadeze totul, ca nu cumva să „transpire” vreo informație.

Poarta FRF a fost ferecată

Totul se discută în spatele jaluzelelor trase

Ș:edința de la FRF se ține departe de ochii curioșilor

Ș:edința de la FRF se ține departe de ochii curioșilor

Comisia Tehnică a FRF va intra în ședință azi pentru a analiza dezastrul lăsat de Daum la echipa națională, care a ieșit „glorios” din calculele calificării la Mondialul din 2018, cu două etape înainte de finalul preliminariilor.

Ciudat este că din Comisia Tehnică face parte și preparatorul fizic Christos Papadopoulos, membru în staff-ul lui Daum.

Comisia Tehnică va stabili azi numele posibililor înlocuitori ai lui Christoph Daum. Contra, Zenga, Dan Petrescu?

Comisia Tehnică, for condus de Mihai Stoichiță, trebuie să propună câteva nume, aceste variante să fie discutate în Comitetul Executiv, iar apoi să se voteze noul selecționer, care ar prelua naționala după ultimele  jocuri din aceste preliminarii, cu Kazahstan și cu Danemarca.

Numele vehiculate sunt Cosmin Contra, antrenorul de la Dinamo, Dan Petrescu, tehnicianul de la CFR Cluj, dar și Walter Zenga. Hagi a spus răspicat că nu vrea acum la prima reprezentativă, fiind evident faptul că nu poate lucra cu Burleanu.

Comisia Tehnică are următoarea componență:

• Mihai Stoichiță – președinte
• Ionuț Badea, Aurel Țicleanu – vicepreședinți
• Sandu Tăbîrcă – secretar general
• Ion Geolgău, Marcel Răducanu, Rodion Cămătaru, Dumitru Dumitriu, Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu, Dan Apolzan, Ionel Augustin, Dumitru Moraru, Mihai Ianovschi, Ciprian Paraschiv, Christos Papadopoulos – membri
• Vlad Munteanu, Marcel Pușcaș, Felix Grigore, Andrei Vochin, Vlad Ungureanu (secretar) – membri fără drept de vot.

CITEȘTE ȘI: 

Cristi Borcea și Victor Becali sunt agricultori de seamă în pușcărie! Milionarii dau cu sapa la ”ciupercărie”

Sportivul din România pentru care Angela Merkel are o slăbiciune: „Mă întreba ce face fetița aceea talentată”
PARTENERI - GSP.RO
Sportivul din România pentru care Angela Merkel are o slăbiciune: „Mă întreba ce face fetița aceea talentată”
BOMBĂ! Delia, primul interviu după ce a anunțat că este însărcinată. Ce a spus despre soțul ei
Playtech.ro
BOMBĂ! Delia, primul interviu după ce a anunțat că este însărcinată. Ce a spus despre soțul ei
O tânără pe jumătate dezbrăcată s-a prăbușit de la balcon și a aterizat pe plafonul unei mașini, în Taipei
Observatornews.ro
O tânără pe jumătate dezbrăcată s-a prăbușit de la balcon și a aterizat pe plafonul unei mașini, în Taipei
Horoscop 27 septembrie 2021. Peștii ar fi bine să acorde o atenție deosebită oricărei investiții, cheltuielilor mari
HOROSCOP
Horoscop 27 septembrie 2021. Peștii ar fi bine să acorde o atenție deosebită oricărei investiții, cheltuielilor mari
Putin s-a relaxat la vânătoare și pescuit în taigaua siberiană. Incredibil unde a stat președintele rus timp de 4 zile: ”Râzi degeaba, chiar dă căldură”
Știrileprotv.ro
Putin s-a relaxat la vânătoare și pescuit în taigaua siberiană. Incredibil unde a stat președintele rus timp de 4 zile: ”Râzi degeaba, chiar dă căldură”
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Telekomsport
Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce spune despre români
Cel mai bun părinte există
PUBLICITATE
Cel mai bun părinte există