MENIU CAUTĂ
21 Sep. 2018 07:00

Divorțul lui Florin Răducioiu de Astrid, confirmat de un prieten al fostului fotbalist. „S-au separat. Nu este vina lui”

Distribuie

Fostul mare atacant al naţionalei, sex-simbolul Generaţiei de Aur, şi-a încărcat în bagaje amintirile şi a părăsit căminul conjugal din Brescia. Locuieşte în Bucureşti, dar refuză să vorbească despre ruptura care i-a răpit nunta de argint. Prietenii ştiu tot adevărul şi simt nevoie să-l apere, temându-se că doar atacul este marea calitate a sensibilului "Radu". 

„Da, s-au separat! Şi vă spun că nu este vina lui El stă acum în Bucureşti! Astrid şi copii sunt în Italia”, mărturiseşte, răspicat, un fost coleg din Generaţia de aur.

La 48 de ani, Radu lasă în urmă o familie frumoasă, pe care cu greu s-a învoit s-o prezinte presei, în 2014.

Fiul cel mare, Andrea, a împlinit 22 de ani, iar cel mic, Alessandro, are 20 ani. Andrea iubeşte muzica rapp şi are o aplecare spre desen, dar ‘este mai matur ca mine’, după cum glumea copilărosul golgheter al României de la Cupa Mondială din 1994.

Suedia i-a stricat luna de miere

Primul fotbalist din istoria naţionalei cu fan club în Bucureşti s-a căsătorit acum 24 de ani. Din 1994, nu i-a ieşit din cuvânt soţiei. Întors în România, în 2000, la Dinamo, a stat mereu ca pe ghimpi în Bucureşti. Acasă a însemnat liniştea lacurilor din Desenzano del Garda, şi nu goana de pe Dâmboviţa. 

În septembrie 1993, Florin şi-a prezentat colegilor de la naţională viitoare soţie. A venit la meciul Insulele Feroe – România şi a cazat-o pe Astrid în hotelul naţionalei. Iordănescu a făcut urât, dar Florin l-a împăcat cu patru goluri. După ce a marcat toate golurile partidei, băiatul rebel ivit de pe o străduţă lăturalnică din Colentina s-a întors în vestiarul gigantic al Milanului, iar primul ieşit în cale a fost Marco van Basten, care l-a felicitat şi l-a luat în braţe. 

La Cupa Mondială din SUA, noul statut social l-a montat pe viteza turbo: „Mă căsătorisem cu Astrid cu o lună înainte de Mondiale. De altfel, după meciul dramatic cu Suedia, am fost în luna de miere în Hawaii. Nu a fost ceva de vis, eşecul mi-a nenorocit vacanţa… Nu puteam dormi, mă gândeam de ce, Doamne, am pierdut cu Suedia…”, povestea „Radu”, pentru Libertatea. 21 de goluri a marcat Răducioiu, în 40 de prezenţe sub tricolor.

A iubit-o ca un nebun pe Janine

L-au iubit multe, dar el a făcut o pasiune doar pentru Janine Ştefan, fostă parteneră de viaţă a mogulului media Adrian Sârbu. În sezonul 1991-1992, „Marele Blond” era legitimat la Verona. Nu i-a stat mintea la fotbal. Relaţia tumultoasă cu prezentatoarea de modă Janine Ştefan i-a împleticit picioarele.

„Un sezon de coşmar! Mă îndrăgostisem până peste cap de Janine, un fotomodel celebru al acelor ani. Toată fiinţa mea era legată în acea perioadă de această fată, care avusese nişte contracte şi în Italia şi terminase o relaţie cu Florin Segărceanu. Adevărul e că am abordat-o pe Janine direct de pe stradă, în zona bulevardului Dacia. Aveam un VW Corrado sport, ne-a făcut cu mâna, am dus-o acasă ca un cavaler adevărat, am făcut apoi schimb de telefoane şi s-a legat o idilă.

Eram căzut la meciuri, la antrenamente, suporterii ne atacau când veneam din deplasări, m-au agresat şi pe mine o dată. Am retrogradat în acel sezon, fanii m-au considerat vinovat, pe bună dreptate, iar eu, peste ani, mi-am cerut scuze public pentru prestaţiile din anul dezastruos. Am greşit şi nu l-am ascultat atunci nici pe Giovanni Becali. Mi-a spus de zeci de ori să renunţ la Janine, dar n-am făcut-o decât foarte târziu. Despărţirea s-a petrecut într-un fel foarte dur!”, şi-a deschis sufletul Răducioiu, în paginile „Gazetei Sporturilor”.

Comentarii