MENIU CAUTĂ
02 Sep. 2018 18:22

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Italiei. Britanicul conduce și în clasamentul piloților de Formula 1

Distribuie

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Italiei. Britanicul conduce și în clasamentul piloților de Formula 1.

Pilotul britanic Lewis Hamilton (Mercedes), care s-a aflat pe locul al treilea al grilei de start, după cele două monoposturi Ferrari, a câştigat, duminică, Marele Premiu de Formula 1 al Italiei, la Monza, şi şi-a mărit avansul în clasamentul general al piloţilor.

Finlandezul Kimi Raiikkonen (Ferrari), plecat din pole position, a fost depăşit de Hamilton în turul 45, s-a clasat pe locul al doilea, iar un alt finlandez, Valtteri Bottas (Mercedes), a completat podiumul.

Germanul Sebastian Vettel (Ferrari), ajuns în spatele plutonului după un acroşaj cu Hamilton în primul tur, a terminat cursa pe locul al patrulea.

După această eroare şi cele din Azerbaidjan şi Germania, l-au dus pe Vettel la 30 de puncte de Hamilton în clasamentul general.

Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Italiei, iar Mercedes conduce la echipe

Olandezul Max Verstappen (Red Bull) a trecut al treilea linia de sosire, dar a fost retrogradat pe locul al cincilea, din cauza unei penalizări de cinci secunde primită pentru faptul că l-a atins pe Bottas, într-o tentativă de depăşire.

În clasamentul piloţilor, pe primul loc se află Lewis Hamilton, cu 256 puncte, urmat de Sebastian Vettel, 226 puncte, Kimi Raikkonen, 164 puncte, Valtteri Bottas, 159 puncte, Max Verstappen, 130 puncte, etc.

La echipe conduce Mercedes, cu 415 puncte, urmată de Ferrari, 390 puncte, Red Bull, 248 puncte, Haas, 84 puncte, etc, notează Agerpres.


Simona Halep rămâne numărul 1 WTA până la finalul lui 2018!

Citește mai multe despre Lewis Hamilton, Formula 1 și Italia pe Libertatea.

Comentarii