Mergi direct la conținut »
Lucian Mîndruță şi SportNews.ro te invită să mergi cu bicicleta la mare
Sport Libertatea > Sport > Lucian Mîndruță şi SportNews.ro te invită să mergi cu bicicleta la mare

Lucian Mîndruță şi SportNews.ro te invită să mergi cu bicicleta la mare

Deşi la prima vedere marea e destul de departe de București, mai ales când vine vorba de parcurgerea distanţei pe bicicletă, fiind 300 de kilometri,  anul trecut au existat 450 de oameni la startul acţiunii “cu bicicleta la mare”.

Pentru un biciclist amator, 300 de kilometri, în șa, până la mare, şi să mai și plătească pentru asta, poate să sune destul de descurajator, însă, cum spune vorba, “pofta vine mâncând” – în cazul de faţă, pedalând.

poza4

Anul trecut au fost mai bine de 450 de oameni la startul acţiunii “cu bicicleta la mare”, atât cicliști de 25 de ani, care fac 5.000 de km pe lună, cât și veterani de 75, care se țin dupa mașini în timpul liber, pe drumul spre Giurgiu, oameni preocupați de corpul lor, pe care îl vor veșnic sănătos, dar și corporatiști care visează să pună mâna pe orizont și să-l ducă înapoi la serviciu, sub formă de background pentru slide-ul de vânzări.

Nu e un concurs. E un marș de amatori. Dar amatori bine pregătiți. Asta înseamnă un antrenament în prealabil, măcar o tură mai lungă, de 60-80 de km într-o zi, precum și măcar 20 de ore adunate în șa în ultima lună. Deoarece cea mai mare durere resimțită după un asemenea efort este cea de fund. :D

Se pedalează în coloană, cu o viteză medie de 22 km/h, maxim 1-2 persoane în lățime și 1 kilometru și ceva în lungime. Există mașini de asistență și securitate în față și în spate, Salvare, un număr de urgență la care se poate suna oricand, un autocar și-un tir la câțiva kilometri în urmă, în care se urcă cei mai obosiți. Nimeni nu este lăsat în urmă. De asemenea, există și o mașină de service pentru biciclete, care rezolvă majoritatea penelor.

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația
Recomandări

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația

Traseul e simplu:

– prima zi (25 aprilie) – București – Lehliu – Amara, unde e și petrecerea tradițională, care se lasă cu tombolă, dar fără dans, din motive ce pot fi imaginate;

poza2

– a doua zi (26 aprilie) – dealurile Dobrogei; se pleacă pe la 8:30 de la Amara și, cu ceva noroc, se ajunge încă pe lumină pe plajă la Năvodari.

poza3

Pauzele sunt setate la fiecare 20 de kilometri si sunt de două feluri: pauză de hidratare (apă și portocale) și pauză de alimentare (apă, ciocolată, banane, portocale, eventual batoane și sandvișuri).

Sosirea pe plajă e cel mai frumos moment. Puțină bere și ceva socializare, poate și-o baie rece înainte de drumul inapoi. Pentru întoarcere (inclus în prețul biletului) vor fi TIR-uri pentru bicle și autocare pentru bicicliști. Anul trecut, au fost 12 autocare și 7 Tir-uri.

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”
Recomandări

Un stomatolog pasionat de medicina de urgenţă îi ia apărarea lui Raed Arafat. “Sunt alţi şefi mai mici care trebuie să răspundă”

Costul biletului va fi clar în momentul în care se vor cunoaște sponsorii, în aproximativ o lună. Anul trecut, participarea la expediție a costat 250 de lei și asta a însemnat cazare în Amara, masa de seară și micul dejun, alimentarea pe traseu, drumul înapoi și asistență tehnică pe parcurs.

Lucian Mîndruță face acest drum de 8 ani, pentru că, dincolo de a fi o acțiune de masă și o demonstrație pentru sănătate și împotriva poluării, e și o plăcere personală.

Pentru mai multe informații, intrați pe www.cubicicletalamare.com!

Pentru înscrieri, trimiteți mail la [email protected]!

De asemenea, dacă vreți să aflați mai multe de la inițiatorul acestei acțiuni, îi puteți adresa întrebări, personal, sâmbătă, de la ora 11:00, la Salonul Bicicletei.

Close
Închide
  Close