În mesajul de felicitări pentru David Popovici, „Zeița de la Montreal” a amintit și de un episod petrecut la București, unde l-a întâlnit pentru prima dată pe campionul în vârstă de 17 ani.

„Cu ani în urmă, am avut deosebita plăcere de a participa la premierea unui concurs de nataţie pentru juniori la Bucureşti. Câştigătorul, nu altul decât micuţul David Popovici. Felicitări, David! Ţie, antrenorilor, părinţilor şi federaţiei pentru rezultatele fabuloase la Campionatul Mondial de nataţie. După ani de muncă, disciplină şi reziliență, este un merit al unei echipe întregi, care a fost şi este alături de tine. Succes în continuare, să fii o inspiraţie pentru generaţia de azi. Cu siguranţă, ne vedem la Paris 2024”, a transmis Nadia Comăneci, făcând aluzie la Jocurile Olimpice de vară din 2024.

David Popovici a înregistrat miercuri, 22 iunie, un nou succes istoric la Campionatele Mondiale de la Budapesta. Înotătorul a cucerit medalia de aur la proba de 100 de metri liber, cu timpul de 47,58 de secunde.

Românul câștigase luni, 20 iunie, proba de 200 de metri liber, cu timpul de 1:43,21, stabilind atât al patrulea cel mai bun timp din istoria probei, la seniori, cât și un nou record mondial la juniori.

Urmărește-ne pe Google News