Mergi direct la conținut »
FOTO și VIDEO | Primul interviu al băieților salvați din peștera din Thailanda. Au avut parte de o surpriză de proporții
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > FOTO și VIDEO | Primul interviu al băieților salvați din peștera din Thailanda. Au avut parte de o surpriză de proporții

FOTO și VIDEO | Primul interviu al băieților salvați din peștera din Thailanda. Au avut parte de o surpriză de proporții

Au trecut trei luni de la operațiunea de salvare care a ținut o lume întreagă cu sufletul la gură. Cei 12 copii din Thailanda care au fost, alături de antrenorul lor, blocați timp de 17 zile într-o peșteră, au avut parte de o surpriză uriașă în emisiunea lui Ellen DeGeneres.

Micuții au fost extrem de fericiți când în studio a apărut fotbalistul lor preferat Zlatan Ibrahimovic. Atacantul care a apărut îmbrăcat într-un tricou cu sigla echipei de fotbal a băieților – Wild Boars-  a lăudat curajul de care micuții au dat dovadă, potrivit edition.cnn.com.

„Credeam că eu sunt curajos, însă acești copii, această echipă este mult mai curajoasă decât mine. Este probabil cea mai bună echipă din lume”, a spus fotbalistul.

Comunicând cu Ellen cu ajutorul unui translator, băieții au dezvăluit că „nu-și aduc aminte nimic” în legătură cu operațiunea de salvare. Copiii au fost sedați înainte de a fi scoși din peșteră pentru a preveni eventuale atacuri de panică pe care aceștia le-ar fi putut avea în spațiile inundate complet și foarte înguste.

Întrebați ce vor să se facă atunci când vor fi mari, răspunsul copiilor a fost unanim: „Toți vor să primească o educație bună, să aibă joburi bune și să devină jucători de fotbal profesioniști pentru a putea avea grijă de familiile lor”, a spus translatorul.

După operațiunea amplă de salvare, tinerii au rămas în atenția mediatică, fiind considerați mici eroi. Ei au rezistat în condiții aspre, timp de două săptămâni, în peştera Tham Luang inundată din cauza ploilor torenţiale. Nu mai puțin de șase case de producţie internaţionale au propus ministerelor din Thailanda realizarea unui film şi a unui documentar despre cele întâmplate. 


Cât ne costă lunar un deţinut după gratii. Aproape 1.000 de lei «mănâncă» fiecare puşcăriaş


 

Close
Închide
  Close