MENIU CAUTĂ
25 Iun. 2018 18:48

Rusia – Uruguay 0-3, în grupa A de la Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018. Sud-americanii, pe val | FOTO&VIDEO

Distribuie

Rusia - Uruguay, în grupa A de la Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018. Luptă pentru primul loc. Tabarez: ”Învingem ori murim!”.

Rusia – Uruguay 0-3

Au marcat: Suarez (10), Cerîşev (22 – autogol), Cavani (90)

LIVETEXT, AICI.

CLASAMENTELE GRUPELOR, AICI.

În derby-ul grupei A de la Cupa Mondială 2018, Uruguay s-a impus fără probleme cu 3-0 în fața formației gazdă a competiției, Rusia.

Meciul de la Samara n-a avut, practic, istoric, ”celeștii” câștigând la pas un joc pe care l-au dominat de la un capăt la altul.

Suarez (10), Cerîşev (22 – autogol) și Cavani au semnat sentința în grupa A, echipa sud americană câștigând pe merit grupa, chiar dacă Rusia a jucat în ”10” din minutul 35, după eliminarea lui Smolinkov.

Mai mult, Uruguay a încheiat meciurile din prima fază a competiției fără gol primit, trupa lui Oscar Tabarez devenind un adversar de calibru pentru orice națională prezentă la Cupa Mondială.

Portarul Fernando Muslera a bifat selecţia cu numărul 100 la echipa naţională şi a devenit, cu 14 meciuri, fotbalistul uruguayan cu cele mai multe partide la Cupa Mondială.

În ceea ce-i privește pe ruși, aceștia așteaptă cu înfrigurare adversarul din optimile de finală, după jocul mediocru cu Uruguay. 

Echipele:

URUGUAY: Muslera – Torreira, Godin, Coates, Caceres – Nandez (73 Rodriguez), Vecino, Bentancur (63 De Arrascaeta), Laxalt – Suarez, Cavani (90+3 Gomez)

RUSIA: Akinfeev – Smolnikov, Kutepov, Ignaşevici, Kudriaşov – Zobnin, Gazinski (46 Kuziaiev) – Samedov, Miranciuk (60 Smolov), Cerîşev (37 Fernandes) – Dziuba

Cartonaș roșu: Smolnikov (35)

Luis Suarez Uruguay

FOTO: EPA

Echipe probabile
Rusia: Akinfeev – Mario Fernandes, Kutepov, Ignașevici, Jirkov – Zobnin, Gazinski – Samedov, Golovin, Cherîșev – Djiuba. Selecţioner: Stanislav Cercesov.
Uruguay: Muslera – Caceres, Coates, Godin, Laxalt – Carlos Sanchez, Torreira, Bentancur, De Arrascaeta – Luis Suarez, Cavani. Selecţioner: Oscar Washington Tabarez.

ACTUALIZARE. Rușii îi menajează pe Smolov și Golovin, aflați la limita suspendării, sud-americanii – pe Gimenez.

ACTUALIZARE. Portarul uruguayan Fernando Muslera va face istorie în meciul cu Rusia: îl va depăși pe Ladislao Mazurkiewicz și va deveni jucătorul ”celest” cu cele mai multe apariții la Cupa Mondială (14). Muslera va juca al 100-lea meci pentru sud-americani.

ACTUALIZARE. Rodrigo Bentancur face azi 21 de ani.

Rusia, cea mai slab clasată echipă în ierarhia FIFA dintre participantele la CM 2018, s-a impus clar în ambele meciuri din grupă, 5-0 cu Arabia Saudită şi 3-1 cu Egipt.

Rusia este echipa care a alergat cel mai mult de la CM 2018, cu 233 km, cu 8 km mai mult decât orice altă echipă.

Rușii, acuzați de dopaj la Campionatul Mondial de fotbal 2018!

Uruguayul are nevoie de victorie pentru a câştiga grupa, în timp ce ruşilor le este suficient egalul.

Rusia şi Uruguay s-au înfruntat o singură dată, într-un meci amical jucat în 2012, încheiat la egalitate, 1-1. Sud-americanii au disputat şi şapte partide cu URSS, şase victorii revenind sovieticilor şi una ”celeştilor”, la CM 1970.

Uruguayul nu a câştigat niciodată toate meciurile din grupă.

Antrenorul echipei naționale uruguayene, Oscar Tabarez, și-a împărtășit așteptările pentru următoarea întâlnire cu echipa rusă.

”Acum vom juca împotriva Rusiei. Trebuie să câștigăm acest meci sau să murim. Vrem să prezentăm un fotbal bun la această întâlnire și să câștigăm. Putem spune deja că jucăm la un nivel înalt. Suntem în formă bună la această Cupă Mondială”, a declarat selecționerul

Echipele rusă și uruguayană vor concura pe stadionul Samara Arena în data de 25 iunie la ora 17:00 (ora României).

Povestea selecționerului uruguayan Oscar Washington Tabarez, redată emoționant de Daniel Conțescu

Citește mai multe despre Campionatul Mondial pe Libertatea.

Comentarii