De Ciprian Iana,

În privința participării în Fed Cup, competiție care își va schimba de anul viitor formatul, sportiva din Constanța declarat, în iunie 2019: ”Îmi place modul în care este acum (nr – Fed Cup). Să joci acasă şi în deplasare este cel mai frumos sentiment. Dacă FED Cup se va schimba, eu nu voi mai juca pentru că îmi place aşa cum este acum”.

Între timp, părerea Simonei Halep s-a schimbat, sportiva clasată pe locul 4 în topul jucătoarelor profesioniste de tenis anunțând, pentru Gazeta Sporturilor, că va juca în continuare pentru România.

”Nu am spus niciodată că Fed Cup este un subiect închis, am spus că am fost foarte dezamăgită de întâlnirea din Franța. M-a durut, am suferit că nu am putut să facem mai mult. Am spus că dacă se schimbă sistemul nu voi mai juca, nu mi se pare potrivit. Fed Cup înseamnă să joci acasă, să joci în deplasare, dar subiectul e încă deschis”, a declarat Simona Halep pentru Gazeta Sporturilor.

Aceasta a adăugat: ”Probabil voi juca în februarie și voi juca în continuare. După cum toată lumea poate să vadă, programul este foarte încărcat, iar Fed Cup o săptămână mi se pare mult. O să o iau pas cu pas și cu drag o să joc și dacă o să fiu aptă și potrivită pentru echipă. Contează mult și ce faci la turneele anterioare, cum e starea de spirit, fiindcă Fed Cup-ul e o chestie de echipă, nu una individuală”.

Federația Internațională de Tenis va schimba din 2020 formatul Fed Cup. Campioana va fi decisă în urma unui turneu final, la care vor participa 12 echipe, care va fi găzduit timp de trei ani, 2020, 2021 şi 2022, de Budapesta.

În play-off-ul din Fed Cup, România va întâlni, pe teren propriu, Rusia. Meciurile sunt programate pe 7 și 8 februarie 2020.

Citeşte şi:

Simona Halep a câștigat o grămadă de bani în 2019. Tenisul i-a adus mai mult decât publicitatea

Gică Hagi și Gică Popescu, alături de Fabio Capello și de Ernesto Valverde

Mircea Lucescu, propus antrenor la FC Santos, fosta echipă a lui Pele! ”Il Luce” a confirmat: ”Mă onorează”

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie