Mergi direct la conținut »
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

150.000 de gameri români s-au jucat împreună, dar stând acasă! Ineditul maraton a strâns mai mulți participanți decât cel mai mare festival de muzică

157.476 de gameri din România s-au strâns pentru o zi pe cele mai populare platforme online pentru a demonstra că fac parte dintr-o comunitate mare, care poate fi unită și de acasă.

De Florian Gheorghe,

Timp de 12 ore, iubitorii jocurilor electronice din întreaga țară au reușit mai mult decât și-au propus, să dea un bun exemplu social în acestă perioadă în care este important să stăm acasă. Numărul gamerilor care au spus ”prezent” joi, la provocarea intitulată Gaming Marathon, a depășit cu mult numărul participanților aflați într-o zi la cel mai mare festival de muzică care au avut loc în România. Totodată sau colectat și bani. Aproape 10.000 euro, strânși din donații, care ajung la Fundația SMURD și urmează să fie folosiți pentru procurarea de echipamente și consumabile foarte necesare în această perioadă.

Toată ziua de joi, gamerii români au intrat în competiții, au socializat cu cei mai cunoscuți youtuberi de gaming de la noi -cunoscuți comunității drept Mădălin, Imogen, Palash, Andu, Zombilău, Ruxandra JD, Werty, Jaxi, Cancel, Alexa, IceManLucky, Zoozix, Gereveu, Bobospider, Tedereu, Antonia Nuckle, MoonGaming, Krieppen, String, Skaaro, itsgossiplol, AmyClaire, Baabuska și laylow48-, și le-au urmărit acestora video filmările.

Din rândul gamerilor s-a aflat și jucătorul Naționalei de fotbal a României Denis Alibec (”Astra” Giurgiu) care a jucat impreuna cu prietenii săi meciuri de Dota 2 si Counter-Strike: Global Offensive. La rândul lor, aceștia i-au provocat pe cei care îi urmăresc să li se alăture în cele mai populare jocuri video ale momentului la nivel mondial: FIFA20, Call of Duty: Warzone, League of Legends, Fortnite, Counter Strike : Global Offensive, Brawl Stars, PUBG, TeamFight Tactics, Clash Royale, Doom Eternal  ori Resident Evil 7.

Close
Închide
  Close