Mergi direct la conținut »
Actorul Alexandru Arşinel a devenit cetăţean de onoare al Bucureştiului
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Actorul Alexandru Arşinel a devenit cetăţean de onoare al Bucureştiului

Actorul Alexandru Arşinel a devenit cetăţean de onoare al Bucureştiului

Actorul Alexandru Arşinel a devenit cetăţean de onoare al Bucureştiului, proiectul de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București fiind votată cu majoritate de voturi. Potrivit municipalității, titlul va fi conferit „în semn de respect pentru contribuţia adusă la dezvoltarea şi promovarea teatrului românesc”.

De Valentina Postelnicu,

Propunerea a întrunit 34 de voturi pentru, 13 abţineri şi un vot împotrivă. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat că actorul Alexandru Arșinel are 78 de ani, din care 53 i-a petrecut pe scenă.

”Este un brand românesc, un nume de scenă cunoscut în întreaga țară și putem aduce un simbol de prețuire acestuia ”, a mai spus Firea.

Anul acesta, domnul Alexandru Arşinel a împlinit respectabila vârstă de 78 de ani, dintre care 53 de ani de activitate în slujba teatrului de revistă bucureştean, prilej care justifică pe deplin conferirea titlului de cetăţean de onoare în semn de respect din partea Municipalităţii, se menţionează în expunerea de motive, semnată de primarul general, Gabriela Firea.

Citește și: Culmea plagiatului. Un celebru europarlamentar român a scris un roman de dragoste cu pasaje de pe Wikipedia

Primăria menționează că această recompensă este simbolică și nu are nicio implicație asupra bugetului local.

”Anul acesta, domnul Alexandru Arşinel a împlinit respectabila vârstă de 78 de ani, dintre care 53 de ani de activitate în slujba teatrului de revistă bucureştean, prilej care justifică pe deplin conferirea titlului de cetăţean de onoare în semn de respect din partea municipalităţii”, se arată în proiect.

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

În proiect este prezentată și activitatea marelui actor. Născut în 4 iunie 1939, la Dolhasca, Alexandru Arşinel a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale”, iar apoi a colaborat la Teatrul de Revistă din Bucureşti, unde a devenit și director şi manager.

 


A jucat în peste 30 de filme artistice, printre care „Ana şi… hoţul”, „Miss Litoral”, „Anotimpul iubirii”, „În fiecare zi mi-e dor de tine”, „A doua cădere a Constantinopolului”, „Paradisul în direct” şi „Sexy Harem Ada-Kaleh”.

CITEȘTE ȘI: Momente grele pentru Alexandru Arșinel. Soția sa are probleme de sănătate

Activitatea sa din teatru, film, televiziune şi teatru radiofonic a fost recompensată în ultimii ani cu mai multe premii, medalii şi ordine, precum Premiul Special UNITER pentru Teatrul de Revistă, Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor – „Arta Spectacolului”, Medalia de Onoare a Federaţiei Comunităţii Evreieşti din România, Premiul Special şi Diploma de Onoare oferite de Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional cu ocazia aniversării a 50 de ani de carieră sau Premiul Special „Ambasadorul Teatrului Naţional Românesc”.

Citește și:Lovitura primită de Boureanu. Anunțul de ultimă oră al procurorilor. Este acuzată și iubita lui!

Close
Închide
  Close