Fratii Micula (bauturi racoritoare) – 500-600 milioane de dolari: Ioan si Viorel Micula sunt astazi proprietarii celei mai mari companii producatoare de bauturi racoritoare, ape minerale, produse alcoolice si alimentare. Gemenii Micula au invatat la scoli diferite, in orase diferite, au lucrat in strainatate in locuri si firme diferite. Numitorul lor comun este grupul European Drinks si dorinta de a izbandi. Experienta dobandita in Suedia, unde au debutat in afaceri, a fost hotaratoare pentru succesul inregistrat in Romania dupa 1990.
Familia Paunescu (turism, mass-media, imobiliare) – 500-600 milioane de dolari: Trei frati – George, Viorel, Valentin, si sora lor – Adela – au construit in Romania unul din cele mai puternice grupuri de business – Grupul Paunescu. In Romania si-au extins afacerile in domenii variate: de la turism, agricultura, media la activitati portuare. Afacerile lor au trecut granitele tarii. In strainatate s-au concentrat pe activitatile imobiliare, dar au investit si in productie, si in sistemul bancar.
Familia Voiculescu (mass-media) – 250-300 milioane de dolari: Dupa un deceniu de afaceri, Dan Voiculescu se pregateste sa iasa „la pensie”. Cand spui Voiculescu te gandesti la grupul Grivco, ale carui firme au dezvoltat business-uri in comert exterior, piata de capital, media. Astazi a venit vremea marilor schimbari in grup: Dan Voiculescu cedeaza fiicelor sale, Camelia si Corina, afacerile Grivco.
Fratii Cristescu (fo-raj, industrie, servicii) 80-100 milioane dolari: Marius si Emil: doi frati care conduc un grup (Bega Grup) ce reuneste nu mai putin de 32 de firme functionand in industrie si servicii. Grupul si-a concentrat activitatea in jurul a 28 de societati comerciale achizitionate de la stat, specializandu-se indeosebi pe restructurarea companiilor cu pierderi.
Fratii Becali (impresariat in fotbal) 60-70 milioane de dolari: Giovani si Victor Becali, doua nume cu notorietate in lumea fotbalului romanesc si international. Cei doi frati fac bani din vanzari de fotbalisti, dar sunt implicati si in afaceri imobiliare. Impart business-urile si birourile in aceeasi cladire din Calea Floreasca, din Capitala.
Familia Popa (instalatii si constructii) 50-60 milioane de dolari: Tata, fiu si nepot – trei generatii in fruntea holdingului Energico, unul dintre liderii societatilor de instalatii din Romania. Au inceput in 1990 cu o mica firma de proiectare. Astazi au 15 companii, care ocupa cote semnificative, indeosebi in constructii si sisteme de instalatii, incalzire si climatizare.
Familia Zahiu (confectii si constructii metalice) 50-60 milioane de dolari: Afacerea familiei Zahiu – concentrata in jurul grupului de firme Condem – este valoroasa in special datorita faptului ca 85% din productie este brevetata. Inventiile apartin capului familiei, Niculae Zahiu.
Familia Enache (turism) – 30-40 milioane de dolari: Radu Enache si sotia lui conduc lantul de hoteluri Continental, unde detin 51% din actiuni. Pana la debutul in turism, Enache a oferit servicii de consultanta pentru companii straine. Este cunoscut pentru intermedierea in privatizarea societatii Ursus.