Mergi direct la conținut »
Alina Bica a făcut contestație în anulare a hotărârii de condamnare. E prima mutare după decizia Curții Constituționale
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Alina Bica a făcut contestație în anulare a hotărârii de condamnare. E prima mutare după decizia Curții Constituționale

Alina Bica a făcut contestație în anulare a hotărârii de condamnare. E prima mutare după decizia Curții Constituționale

Alina Bica a atacat pe cale extraordinară hotărârea de condamnare la patru ani de închisoare, care a dus la arestarea ei în Costa Rica, alături de fostul ministru al turismului Elena Udrea. Fosta șefă a DIICOT a depus joi la Înalta Curte de Casație și Justiție o contestație în anulare împotriva sentinței. Primul termen al procesului nu a fost încă stabilit. Alina Bica este astfel, primul dintre condamnații cu rang înalt care se folosesc de decizia Curții Constituționale cu privire la componența completurilor de judecată ale Curții Supreme.

De Mihai Niculescu,

CCR a constatat existenta unui conflict juridic de natura constituțională intre Parlament, pe de o parte, și Inalta Curte de Casație și Justiție, pe de alta parte, privind modul în care au fost constituite completurile de 5 judecători. În cazul Alinei Bica, formarea completului de apel este unul dintre motivele de contestație in anulare, relatează ziare.com.

Pe 26 iunie, Alina Bica a fost condamnata definitiv la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul în care au fost implicați milionarii Ovidiu Tender și Adriean Videanu. Fostul ministru al Economiei a fost, însă, achitat definitiv.

Decizia în acest caz a fost luată cu o majoritate a magistraților de de 4-1. Completul de 5 judecători a menținut sentințele date în faza de fond a procesului.


Citește și: Ionuț Cristache amenință că dă în judecată Libertatea folosind argumentul GDPR, exact cel utilizat de Guvern când ascunde informații publice


 

Close
Închide
  Close