• Clubul Al Hilal i-a acuzat pe soții Reghecampf că au premeditat ruperea unilaterală a contractului de către Mihai Pintilii
  • Câți bani a câștigat de fapt internaționalul român pentru cele 7 luni cât a jucat în Arabia Saudită
  • Cum a încasat Anamaria Prodan Reghecampf prima rată din comisionul pentru transfer într-un cont din Las Vegas

Pe 24 iulie 2018, o știre era preluată de toată media din România. Tribunalul Sportiv de la Lausanne (TAS) a menținut decizia FIFA în cazul Mihai Pintilii vs Al Hilal: “jucătorul român”, se scria, “a câștigat două milioane de euro”!

Printre miile de documente obținute de revista germană Spiegel și consultate de Gazeta Sporturilor și de partenerii din rețeaua European Investigative Collaboration în ultimele luni se află și decizia FIFA în acest caz, dată în 19 ianuarie 2017, și menținută de TAS.

Conform Camerei de Soluționare a Litigiilor de la FIFA, Pintilii a primit o compensație de 901.665 de euro plus 5 la sută penalități anuale începând cu mai 2015.

În plus, Al Hilal a fost obligată să-i plătească lui Pintilii 150.000 de euro, plus 5 la sută penalități anuale, reprezentând totalul celor trei salarii restante din martie, aprilie și mai 2015, restanțe care îl determinaseră pe jucător să rupă unilateral contractul cu clubul saudit.

Cu tot cu penalități, jucătorul român a primit aproape jumătate din cei 2.750.000 de euro solicitați drept despăgubiri în plângerea făcută la FIFA împreună cu agentul său, Anamaria Prodan Reghecampf, în vara lui 2015, dar mai puțin decât a anunțat media.

Din zecile de contracte, emailuri, SMS-uri și notificări din acest dosar, Gazeta a reconstituit un caz cu accente de telenovelă în care cuplul Anamaria Prodan Reghecampf – Laurențiu Reghecampf a fost acuzat de arabi de premeditarea ruperii unui contract de mai multe milioane de euro.

Citește ancheta integrală despre acest caz, pe GSP.ro


Citește și… VIDEO/ Urmăriți „Uranissima”, emisiunea prezentată de Urania. Previziuni pentru săptămâna 12-18 noiembrie 2018