Lunile mai, septembrie si noiembrie sunt cele mai stresante.
Mult mai „calm” decat anul precedent, 2002 are doua varfuri de acumulare de tensiuni, in lunile mai si septembrie. Ceea ce va urma in noiembrie nu va fi decat consecinta fireasca a stresului acumulat anterior. Cu toate ca America se va grabi sa se declare invingatoare, situatia de fapt se va dovedi mult mai complicata. In Orient, focul va mocni sub un strat gros de cenusa. Crimele, delictele de tot felul si „migratia” cetatenilor din tarile subdezvoltate vor continua sa ridice mari probleme pentru instalarea doritei globalizari. Recrudescenta unor filozofii de tip nazist (sau oricum, dictatorial) va fi posibila, mai ales in lunile iunie si iulie. In aceasta vara, incepand cu luna august, se vor inregistra temperaturi maxime neobisnuite pentru sezonul estival. Toamna lui 2002 va fi purtatoare a unor virusi de tip nou ce vor declansa epidemii periculoase. In 2002, nu va izbucni un alt razboi, in afara celor care pateaza acum cu rosu albastrul Terrei.
ROMANIA
Infrastructura puternica.
In Romania, se va construi mult, mai ales in sectorul drumurilor si canalizarilor. In luna ianuarie, va exista un punct de colaps bancar, absolut trecator, din cauza unei acute lipse de bani. In luna mai, cu toate ca se va inregistra o cota scazuta a somajului, se vor produce miscari sindicale sau probleme in invatamantul national. In noiembrie, va fi clar ca Romania are aliati puternici si influenti, dar se va plange la catafalcul unui om de stat. Regimul precipitatiilor va fi mult peste limita normala si se vor inregistra maxime in acest sens chiar din aceasta iarna. Bani se vor castiga din tehnologia noua (informatica) si constructia de nave.
FRANTA
Contestatii si mitinguri.
Franta va continua sa se creada „buricul pamantului”, dar va descoperi ca nu prea are nici un cuvant de spus la masa tratativelor mondiale. Comertul exterior va fi infloritor, dar optimismul exagerat al conducatorilor va fi contraproductiv. Situatia financiara va fi in luna august din nou in impas, dupa hopul important inregistrat in ianuarie. Miscarile sindicale vor fi la ordinea zilei intreg anul.
ANGLIA
Diplomatie admirabila.
Marea Britanie va culege roadele participarii sale la stingerea conflictului la care a contribuit in anul precedent. Se va dovedi ca Albionul detinea date secrete pe care le va manipula diplomatic, devenind un fel de locotenent al SUA. Sportul va inflori in Anglia si se va asista la victorii cam la toate disciplinele iubite in fostul imperiu. Comertul si agricultura nu vor mai cunoaste restrictii. Si in medicina savantii britanici se vor lansa pe plan mondial.
GERMANIA
Aliati asiatici.
In Germania, vor exista alte probleme financiare (ale unor consortii vestite pe plan mondial). Se vor pune bazele unei politici externe originale – un fel de tratate de alianta cu state asiatice, cu care aparent se va colabora doar economic. In ceea ce priveste sportul, este posibil ca medaliile la atletism sa fie reprezentative pentru activitatea in acest sector.
RUSIA
Un lider de necontestat.
Rusia se va dovedi o mare putere exact cand se va astepta mai putin de la acest stat. Liderul care o conduce e o „eminenta cenusie”, ce manevreaza fin si delicat itele politice internationale in favoarea natiunii sale. E posibil ca acele conflicte continue ce vor mocni in apropierea granitelor Rusiei sa-i ofere acestui lider ocazia de a manevra politica internationala in favoarea tarii sale.
UNGARIA
Erori si confirmari.
Acest stat va pierde din punct de vedere financiar si va plati doar pentru graba cu care conducatorii sai vor sa-l alinieze la niste standarde care nu-i sunt inca pe masura. Populatia maghiara va fi din ce in ce mai stresata psihic, obligata fiind sa contribuie la finalizarea unui plan pe care nu-l aproba.
STATELE UNITE
Suferinte, boli si un tribut prea mare.
La inceputul anului, America va fi cu adevarat recunoscuta drept cel mai puternic stat al lumii. Prietenii, aliatii si chiar adversarii nu ii vor contesta puterea, dar pe parcursul anului aceasta situatie se va schimba simtitor. In luna mai, este posibil sa se produca o campanie jurnalistica de proportii impotriva a tot ceea ce s-a gresit sau impotriva unor „masinatiuni” politice. Statele Unite ale Americii vor considera ca trebuie sa continue „cruciada” impotriva terorismului si vor cheltui sume atat de mari, incat propria natiune se va intoarce impotriva deciziilor conducatorilor sai in luna iunie. De altfel, in aceasta luna, Statele Unite ale Americii vor gasi un adversar pe masura. Nici macar revigorarea economica din februarie nu va fi considerata o cucerire a actualei puteri. Razboiul pornit in 2001 nu se va sfarsi cu adevarat decat in urma incheierii unei paci deschise, la care sa participe toti beligerantii. Deocamdata, nu exista decat o tabara care se relaxeaza periculos si o alta care mocneste amar si galben, ca o secretie hepatica de bolnav cirotic.