Artistul francez care a “clocit” zece ouă a părăsit incubatorul cu nouă pui de găină

21 aprilie 2017 13:59

Artistul francez Abraham Poincheval, care a petrecut trei săptămâni clocind zece ouă, a părăsit incubatorul alături de nouă pui de găină, relatează Reuters.

Poincheval a început acest experiment inedit la sfârșitul lunii martie, când a vrut să fie o … cloșcă. El s-a închis într-un incubator, îmbrăcat gros, și s-a așezat pe un scaun, sub care erau puse, într-un compartiment special, zece ouă.

Acum, el a părăsit incubatorul însoțit de nouă pui, care vor fi duși la o fermă, după cum a anunțat galeria de artă în care a avut loc experimentul inedit.

Recent, galeria Palais de Tokyo a anunțat că un pui a eclozat, iar acum acesta a fost urmat de alți nouă.

Pentru a ajunge la acest rezultat, artistul francez a stat închis într-o cameră de plexiglas, așezat pe un scaun construit ca o clocitoare, învelit într-o plapumă și nu s-a mișcat decât 30 de minute pe zi, perioadă folosită pentru a mânca, astfel încât să se mențină constantă temperatura de 37 de grade, necesară pentru clocire.

Acesta nu a fost singurul proiect bizar al francezului. Recent, Abraham Poincheval a stat închis în centrul unei pietre de 12 tone pentru o săptămână. În 2014, el a stat două săptămâni într-un urs de pluș uriaș în Muzeul de Vânătoare și Natură din Paris, perioadă în care s-a hrănit cu viermi și gândaci.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro