Colegiul Naţional Sfântul Sava din Bucureşti este cel mai tare din România. Conform rapoartelor statistice ale Ministerului Educaţiei, ultima medie de admitere în 2010 la acest liceu, după repartizarea computerizată, a fost 9,52.
Pe de altă parte, specializările care au dominat în topul preferinţelor elevilor au fost economic – Colegiul Economic Virgil Madgearu – şi matematică informatică – Colegiul Naţional de Informatică Tudor Vianu, ambele din Bucureşti.
Ministerul Educaţiei a anunţat că 45 de candidaţi au media 10 la admiterea în liceu, acesta fiind cel mai mare număr de elevi cu note maxime de când este aplicată repartizarea computerizată, până în prezent.
La Timiş, licean cu 3,76!
Dacă la Sava s-a intrat cu 9,52, la Nădrag, judeţul Timiş, s-a înregistrat una din cele mai mici medii de admitere. Georgescu Ionel Daniel a intrat la Grupul Şcolar Traian Grozăvescu din Nădrag cu media 3,76. Şi la Vaslui 118 elevi cu medii între 4 şi 4,80 au putut ocupa un loc într-un liceu sau într-o şcoală de meserii.
“E normal, nu se întâmplă doar la noi aşa ceva. Cauza e formula de calcul a mediei de admitere, formată din notele obţinute la tezele unice, cele de la testarea naţională şi media generală din anii de gimnaziu”, a declarat Vasile Ursanu, inspector şcolar general adjunct al ISJ Vaslui.
Bac-ul, la fel şi în 2011
Ministrul educaţiei şi cercetării, Daniel Funeriu (foto), a anunţat că examenul de bacalaureat din 2011va fi aproape identic cu cel din acest an. Examenul va fi susţinut la aceleaşi discipline, iar probele orale vor fi organizate în cursul anului şcolar, la sfârşitul semestrului al doilea.