MENIU CAUTĂ
06 Sep. 2013 11:40 , de Alina Dan

BAC-ul şi EVALUAREA NAŢIONALĂ SE SCHIMBĂ din acest AN ŞCOLAR. Iată ce a decis MINISTERUL EDUCAŢIEI

Distribuie

Ministrul Remus Pricopie vorbeşte, în interviul acordat agenţiei Mediafax, despre priorităţile în noul an şcolar, care începe la 16 septembrie, printre care creşterea ponderii mediei la Evaluarea Naţională la 75%, faţă de 50 % cât a fost până acum, şi reducerea la 25 % a ponderii notelor din ciclul gimnazial pentru admiterea la liceu, pregătirea bacalaureatului din prima zi de şcoală, introducerea, în premieră, a simulării bacalaureatului la clasa a XI-a, informarea corectă a părinţilor despre ceea ce se întâmplă la clasă, verificarea activităţii în şcolile cu rezultate controversate şi întărirea dialogului cu actorii din sistem.
Pricopie spune că vor fi introduse, din noul an şcolar, controale care vor urmări prezenţa la şcoală, ce se întâmplă în clasă şi modul în care decurge evaluarea. Ministrul precizează că primele controlate, chiar din septembrie-octombrie, vor fi şcolile unde au fost variaţii foarte mari între evaluările la clasă şi Evaluările Naţionale.
Despre Bacalaureat, ministrul spune că pregătirea pentru examen va începe din 16 septembrie şi se va verifica dacă există în fiecare liceu program de ore suplimentare, meditaţii la şcoală.
Ministrul mai spune că profesorii care fraudează trebuie să nu mai fie la catedră, iar părinţii interesaţi de fraudarea unui examen trebuie să vadă deserviciul făcut copiilor lor.

Citește mai multe despre Evaluare Națională pe Libertatea.

Comentarii