Mergi direct la conținut »
CAMERA ASCUNSĂ | Lucrările la Pasajul Domneşti
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > CAMERA ASCUNSĂ | Lucrările la Pasajul Domneşti "au început" cu o amânare: "Toată iarna n-au făcut absolut nimic!"

CAMERA ASCUNSĂ | Lucrările la Pasajul Domneşti „au început” cu o amânare: „Toată iarna n-au făcut absolut nimic!”

Pasajul Domneşti este una din cele mai aşteptate proiect de infrastructură pentru locuitorii din vestul Bucureştiului. Deşi lucrările ar fi trebuit să înceapă efectiv acum trei saptamâni, constructorii care au câştigat licitaţia nici măcar nu au finalizat organizarea de şantier.

De Cătălin Doscaș,

Demararea lucrărilor la Pasajul Domneşti era programată pe 15 ianuarie 2019. Aceasta este data stabilită de constructori şi comunicată, ulterior, Inspectoratului de Stat în Construcţii.

Până acum trei săptămâni, firmele care au câştigat contractul trebuiau să pună la punct organizarea de şantier. Adică să construiască instalațiile și anexele provizorii necesare proiectului propriu-zis: de la depozite pentru unelte şi materiale până la cazarea, sala de mese şi duşurile muncitorilor.

La toate acestea ar fi trebuit să se adauge relocarea la faţa locului a utilajelor de mare tonaj necesare şantierului.

Captura din proiectul tehnic al Pasajului Domneşti.

Cu toate că proiectul a primit parafa „bun de execuţie” pe 6 decembrie, iar autorizaţia de construcţie a fost emisă pe 20 decembrie, la începutul lunii februarie, la faţa locului nu e nici urmă de forfota specifică marilor proiecte de infrastructură.

Un muncitor pe un șantier

Într-o zi însorită, cu o maximă de aproape 20 de grade în termometre, reporterii Libertatea au găsit la faţa locului un muncitor care încărca într-un Logan câteva balize de semnalizare rutieră.

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea
Recomandări

Replica Andreei Bălan, după ce toată lumea a vorbit despre divorțul ei de George Burcea

 

La doi paşi, un excavator flancat de o chiuvetă păzea câteva birouri goale şi un gard din tablă legat cu sârmă.

Săptămâna asta, să vedem… Aşa s-aude. Tre să vină cu utilaje, să se vadă”, spune muncitorul întrebat când vor începe lucrările.

Peste drum, un domn, a cărui curte a fost răvăşită toamna trecută de buldozere, pune punctul pe „i”.

Toată iarna asta n-au făcut absolut nimic. Nici măcar să facă un gard. Fosa septică e rămasă pe-aici”, spune bărbatul arătând spre marginea străzii Prelungirea Ghencea.

O insolvenţă de milioane

Potrivit datelor C.N.A.I.R., zona este tranzitată zilnic de aproape 9.000 de autovehicule doar pe tronsonul ce ţine de centura Capitalei. Asta, fără a mai pune la socoteală şi traficul dinspre comuna Domneşti şi sectorul 6.

În martie 2015, la aproape 10 ani de la boomul imobiliar din zonă, Compania de Drumuri a scos la licitaţie contractul de peste 40 de milioane de euro pentru proiectarea şi execuţia unui sens giratoriu suspendat de 257 de metri. Zece luni mai târziu contractul pentru pasajul de la Domneşti a fost câştigat de asocierea S.C. Straco Grup S.R.L., S.C. Comnord S.A. şi S.C. Specialist Consulting S.R.L.

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție
Recomandări

Ministerul Sănătății, reacție în cazul doctorului filmat în timp ce operează fără echipament de protecție

 

Cu toate că S.C. Straco Grup S.R.L., liderul asocierii care a câştigat construcţia pasajului de la Domneşti, este în insolvenţă, instanţa de judecată şi Consiliul de Soluţionare a Contestaţiilor au respins plângerile firmelor competitoare şi au decis că această asociere poate realiza pasajul.

Libertatea a încercat să ia legatura cu reprezentanţii firmei de construcţii cu privire la data la care va fi finalizată organizarea de şantier.  De la secretariat ni s-a transmis că vom fi contactaţi la un moment dat de managerul de proiect. Până la ora publicării acestui articol, reprezentanţii Straco Grup S.R.L. nu au comunicat nici un răspuns.

Potrivit contractului, lucrările la Pasajul Domneşti ar trebui finalizate pe 15 ianuarie 2021.


CITEŞTE ŞI 

Scandal la Direcția Tehnică TAROM. Mecanicii au oprit lucrul câteva ore, nemulțumiți că mulți dintre ei își vor pierde licențele internaționale

Close
Închide
  Close