Mergi direct la conținut »
Un preot dezvăluie cât câștigă popii de la credincioși de sărbători: „Am un fost coleg care câștigă cel puțin 6.000 de euro. Din banii strânși de Bobotează îşi va termina casa”
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Un preot dezvăluie cât câștigă popii de la credincioși de sărbători: „Am un fost coleg care câștigă cel puțin 6.000 de euro. Din banii strânși de Bobotează îşi va termina casa”

Un preot face o dezvăluire uluitoare despre câștigurile de Bobotează! Acesta susține că se pot câștiga mii de euro în această perioadă! Părintele din Argeș afirmă că are colegi care au strâns nu mai puțin de 6.000 de euro, în aproape trei zile, de la creștinii cărora le-au sfințit casele în primele zile din noul an.

Un preot din Argeș a mărturisit că aleargă cu plăcere prin frig de Bobotează pentru că recompensa este pe măsură. În doar trei zile, un preot poate aduna sume care pot ajunge chiar și la 3.000 de euro, în cazul parohiilor mici sau medii.

„Eu am o parohie măricică cu oameni darnici și mulți înstăriţi pe care îi cheamă Vasile, Vasilica, Ion sau Ioana. Nu fac nimic ilegal, doar respect o tradiție, iar oamenii se bucură să mă vada și cred că înțeleg că nu este ușor să bați kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpada. Preoții nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alții ne dau și carne, cârnați sau sticle cu băutură mai acătări. Încă nu am făcut un calcul exact, dar în ziua de Sf Vasile și de Boboteaza cred că am strâns undeva la 3.500 Euro. Poate vi se pare mult, dar să știți că așa mai compensăm și noi veniturile mici de peste an”, a declarat C. I, preot la o parohie din Argeş, pentru Ziarul Profit.

Părintele spune că, pentru aceste servicii, nu emite chitanță pentru sumele sunt considerate donații.

„Oamenii sunt convinși că nu dau popii banii, ci îi dau bisericii de care aparțin. Și ce chitanță să dau: la carne sau la sticlele de vin pe care mi le oferă?”, a spus părintele.

Același preot a mărturisit că are colegi cu parohii mai mari de peste 700 de familii care câștigă mai mult decât el.

„Am un fost coleg, acum preot la o parohie în Pitești care câștigă de Sf. Vasile și Bobotează cel putin 6000 Euro. Anul ăsta chiar mi-a zis că din banii strânși de Bobotează îşi va termina casa pe care o are în construcție. Desigur, vă lăsa ceva din banii aștia și în vistieria bisericii”, a mărturisit slujitorul Domnului.

Părintele a explicat că un preot poate ajunge să obțină între 6.500 de lei și 10.000 de lei, la o parohie mică de țară. Condiția: fiecare familie să dea în medie 20 de lei pentru sfințirea casei și să-i găsească măcar jumătate dintre enoriași acasă, de sărbători.

Banii nu sunt impozitați pentru că sunt primiți cu titlu de donație. În aceste condiții, veniturile astfel contabilizate nu sunt supuse impozitului pe venit.


Citește și:

Dumitru Dragomir nu mai are chef să scrie cărți: „Coperțile au făcut pânze de păianjen”


 

Close
Închide
  Close