Mergi direct la conținut »
Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu. Primăria Capitalei susține că bebelușii au fost externați din Maternitatea Giulești, fără probleme
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu. Primăria Capitalei susține că bebelușii au fost externați din Maternitatea Giulești, fără probleme

Cazul bebelușilor infectați cu stafilococ auriu. Primăria Capitalei susține că bebelușii au fost externați din Maternitatea Giulești, fără probleme

Bebelușii născuți la Maternitatea Giulești au fost externați din unitatea medicală, fără să prezinte "vreun semn de afectare cutanată". Asta susțin reprezentanții Primăriei Capitalei care afirmă că nou-născuții au fost internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii "Grigore Alexandrescu" după 10-21 de zile de la externare.

Primăria Capitalei a dat explicații cu privire la cazul bebelușilor născuți la Maternitatea Giulești care au fost depistați cu stafilococul auriu.

„Subliniem faptul că cei 10 nou-născuţi NU au fost «transferaţi» la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu», ci au fost externaţi din maternitate fără să prezinte vreun semn de afectare cutanată. De asemenea, potrivit documentelor, internarea bebeluşilor la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Grigore Alexandrescu» s-a realizat la un interval de 10-21 de zile de la externarea din maternitate”, se arată într-un comunicat la Primăriei Capitalei, conform Mediafax.

La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu” are loc, în prezent, o investigaţie epidemiologică pentru a stabili dacă există o legătură între naşterile bebeluşilor şi informaţiile că aceştia au ajuns cu diferite infecţii la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, notează sursa citată.

Potrivit Primăriei Capitalei, în lunile octombrie şi noiembrie 2018, la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu” s-au născut, în total, 637 copii, fără complicaţii infecţioase declarate.

De asemenea, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Panait Sârbu” a alocat, în 2017, 793.253 de lei pentru dezinfecţie, iar în 2018 s-au alocat 937.631 de lei tot pentru prevenirea infecţiilor.

„Subliniem faptul că, în secţia de neonatologie şi în tot Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie «Panait Sârbu», procedurile de prevenire a infecţiilor sunt strict aplicate”, conchide Primăria.

„Bebeluşii născuţi la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie Profesor Doctor Panait Sârbu – «Maternitatea Giuleşti» ni s-au adresat începând cu data de 24.10.2018. Am tratat 14 pacienţi ( toţi în prima lună de viaţă) dintre aceştia, 12 au fost depistaţi cu stafilococ auriu meticilino rezistent în diferite culturi. La ceilalţi doi – unul s-a infirmat infectia cu stafilococ auriu şi la celălalt este în lucru”, a precizat purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, conform sursei citate.


Citește și FOTO | Coadă la Catedrala Mântuirii Neamului. Când se va încheia programul de vizitare


 

Close
Închide
  Close