Acest oraș, care se dorește un model de arhitectură urbană pentru toată lumea, va avea un milion de plante și 30.000 de copaci plantați pe și în jurul clădirilor, fie că este vorba despre școli, spitale, zgârie-nori, mall-uri sau simple blocuri de locuințe.
Citește și: Vestea proastă primită de Liviu Dragnea în urmă cu scurt timp. DNA a început ancheta
Orașul care va fi realizat pe 175 de hectare de-a lungul râului Liujiang din sudul Chinei este prevăzut a fi finalizat până în 2020. Proiectul este coordonat de arhitectul italian Stefano Boeri.
Boeri spune că vor fi folosite 100 de specii diferite de plante și, odată ce orașul va ajunge la capacitate maximă, fi cultivat pe deplin, va fi capabil să absoarbă anual aproximativ 10.000 de tone de CO2 și 57 de tone de poluanți. La rândul lor, copacii și plantele vor produce aproximativ 900 de tone de oxigen pe an.
Poluarea este o problemă uriașă în China și peste un milion de oameni mor anual, din cauza bolilor provocate de poluarea atmosferică.
Arhitectul italian, care a proiectat anterior două verticale de zgârie-nori din Milano, speră că design-urile sale ecologice vor inspira autoritățile și din alte orașe să creeze metropole care să-și mănânce efectiv propriul smog. „Acesta este primul experiment al mediului urban care încearcă într-adevăr să găsească un echilibru între om și natură „, a declarat Stefano Boeri, pentru CNN.
Citește și: Fostul soț al Israelei Vodovoz a ajuns să cerșească pe stradă. Cum a fost surprins pe străzile de la Cannes
Foto: NorthPhoto