China face angajări pentru poziția de ”degustători de smog”

19 mai 2017 16:57

Principala sarcină a persoanelor care vor ocupa poziția de degustător de smog va fi cea de a determina nivelul de poluare din aer și sursele de poluare, arată un post de radio chinez citat de agenția TASS.

”În ciuda dezvoltării tehnologiei identificarea surselor de poluare a aerului necesită timp. De aceea s-a luat decizia angajării de persoane cu un simț olfactiv foarte dezvoltat”, a declarat un reprezntant al primăriei din orașul Shijiazhuang, provincia Hebei.

Potrivit acestuia, persoanele care vor fi angajate vor face cursuri speciale de ”somelier de aer”. În timpul programului de muncă acestora le va fi interzis să mănânce mâncare picantă sau condimentată și nici să folosească parfum sau produse cosmetice.

Aceasta nu este prima tentativă a autorităților chineze de a găsi soluții la problema poluării. În China principalele surse ale poluării sunt  particule solide fine de la centralele electrice de cărbune și vehiculele.

La începutul acestui an 24 de oraşe din nord-estul Chinei au fost sub Cod Roşu de poluare, cea mai ridicată avertizare din sistemul de patru trepte de alertă. Din cauza vizibilităţii foarte scăzute, zeci de zboruri au fost amânate, mai multe autostrăzi au fost închise iar fabricile şi-au oprit temporar producţia. Autorităţile au dispus închiderea şcolilor iar pe locuitorii celor mai afectate oraşe i-au atenţionat să rămână în case, deoarece nivelul poluării depăşeste chiar şi de 16 ori valorile normale.

Loading...
Vezi ultimul video postat pe libertatea.ro
Citește ultimele ȘTIRI pe Libertatea.ro