Conform ministrului, la orele de laborator, studenții care nu s-au vaccinat anti-COVID ar putea fi obligați să poarte combinezoane de protecție, iar cei care s-au imunizat ar putea avea prioritate în ceea ce privește locurile la cămin.
„Sunt universități care se gândesc ca din toamnă să nu facă rabat de la prezența fizică în cadrul orelor de laborator și să impună o serie de condiții. Spre exemplu, participarea fizică a studenților vaccinați. Fără a îngrădi participarea studenților nevaccinați. Aceștia ar putea să aibă combinezoane de protecție. Sunt câteva universități și eu susțin această idee”, a declarat Cîmpeanu pentru HotNews.
Un alt scenariu luat în calcul de universități este „prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare”, susține ministrul.
„O altă idee ar putea fi prioritizarea studenților vaccinați în procesul de cazare. Așa cum dintotdeauna au existat criterii care au dat prioritate celor care au avut rezultate profesionale foarte bune sau celor aflați în dificultate din perspectivă socio-economică, așa s-ar putea acorda prioritate și celor care sunt vaccinați, pentru a contribui la o siguranță sanitară în campusurile universitare”, a precizat Cîmpeanu.
Ministrul a subliniat însă că există și studenți care nu se pot vaccina anti-COVID din motive medicale, iar cazurile lor vor fi evaluate separat.
Referitor la posibilele discuții legate de discriminare care ar putea apărea în spațiul public în urma unei astfel de decizii, ministrul educației a precizat că întotdeauna a existat o discriminare.
„Cu siguranță pot apărea astfel de discuții, însă răspunsul este foarte clar – dintotdeauna a existat o discriminare care nu a trecut de limitele legii. Atunci când o universitate are 1.000 de locuri de cazare și 5.000 de studenți, discriminarea e simplă: 1.000 sunt cazați, 4.000 nu sunt cazați”, a mai spus Cîmpeanu.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro