Prințul a venit de urgență, miercuri, în Thailanda, din Germania, după ce a fost anunțat de palat că starea de sănătate a tatălui său s-a deteriorat. După ce joi s-a dat vestea că regele a murit, liderul juntei thailandeze, Prayuth Chan-ocha, a anunțat că prințul va fi încoronat și își va urma tatăl la tron.

„Guvernul va informa Adunarea Națională Legislativă că Majestatea Sa, Regele, l-a numit moștenitorul său la 28 decembrie 1972”, a declarat Prayuth într-o adresă televizată.

Prințul Vajiralongkorn moștenește astfel tronul unuia dintre cele mai bogate monarhii din lume, într-o perioadă în care țara este condusă de schisme politice.

Ascensiunea sa la tron va fi  amânată

Cu toate acestea, liderul juntei thailandeze, Prayuth Chan-ocha, a declarat că prințul a cerut ca accesiunea lui la tron și numirea în funcția de rege să fie amânată pentru a-și înmormânta și pentru a-și plânge  tatăl împreună cu oamenii din Thailanda așa cum se cuvine, vrând pesemne să se gândeasă mai bine la noua lui „slujbă” și pentru a putea renunța la viața lui de Playboy.

Prințul Maha Vajiralongkorn , alături de fosta lui soție

Prayuth a declarat un an de doliu național în memoria regelui, spunând că moartea lui este o tragedie pentru thailandezi. „A fost un rege care a fost iubit și adorat de toți. Domnia regelui a luat sfârșit și bunătatea lui nu poate fi găsită în nici o altă parte”, a declarat Prayuth.

Oamenii din Thailanda își plâng regele

Singurul moștenitor masculin

Născut pe 28 iulie 1952, în Bangkok, Maha, în vârstă de 64 de ani, este singurul fiu și moștenitor bărbat al regelui Bhumibol și al reginei Sirikit. El și-a petrecut anii adolescenței și tinereței în colegii private din Europa și Australia, unde a absolvit Colegiul Militar Regal. Cariera lui în forțele armate britanice, australiene și americane l-a calificat ca pilot militar și a participat într-o operațiune militară împotriva PArtidului Comunist din Thailanda în anii `70. Channel News Asia susține că prințul moștenitor și-a dezvoltat pasiunea pentru zbor după ce a învățat să piloteze în SUA.

Viața plină de scandaluri

Prințul moștenitor a fost implicat de-a lungul timpului în multe scandaluri și se spunea că thailandezii ar fi preferat ca sora lui mai mică, prințesa Maha Chakri Sirindhorn, 61 de ani, să preia tronul chiar dacă legea thailandeză exclude femeile din linia succesiunii la tron.

Prințul Maha, alături de sora lui, prințesa Maha Chakri Sirindhorn, pe care oamenii și-ar dori-o pe tron

Prințul Maha, alături de sora lui, prințesa Maha Chakri Sirindhorn. Foto: EPA

Acesta a divorțat de a treia lui soție, prințesa Srirasmi, în 2014, cu care are un fiu, după ce mai multe rude de- ale ei au fost arestate pentru că abuzau de statutul familiei regale pentru bani. Srirasmi a renunțat la titlurile regale  și s-a întors la viața ei de om comun. În plus, documente diplomatice obținute de WikiLeaks au arătat că elitele thailandeze sunt îngrijorate de faptul că prințul Vajiralongkorn va deveni rege.

Faptele scandaloase ale prințului au fost ținute departe de știrile locale pentru a proteja familia regală de defăimare. Membrii familiei regale sunt extrem de respectați în Thailanda, însă Vajiralongkorn nu este deloc popular sau iubit de către popor din cauza comportamentului său scandalos.

Și-a dezmoștenit fiii

Acesta are patru fii din al doilea mariaj, cu actrița Yuvadhida Polpraserth,  cărora le-au fost retrase toate numele și tilturile și trăiesc acum în exil în SUA. Prințul Maha i-a dezmoștenit în 1997, când relațiile lui cu mama lor s-au înrăutățit, el refuzând chiar să le plăteasă pensie sau școlile, potrvit Daily Beast.

Anul trecut, trei membrii ai cercului restrâns ai prințului, au fost uciși în custodia armatei în Bangkok, din motive necunoscute. Un jurnalist britanic a scris că doi s-ar fi sinucis, iar unul a fost otrăvit, însă realitatea ar fi, de fapt, că au fost ucisi, și nu se știe dacă acest lucru s-a întâmplat cu aprobarea prințului sau nu

Printre controversele din jurul prințului moștenitor se află și un video, care s-a viralizat pe internet în 2007,  imediat după ce a fost publicat. Acesta o arăta pe prințesa Srirasmi, cea de-a treia soție a prințului,  aproape dezbrăcată lângă un tort în timp ce îi cântă la mulți ani câinelui lor, un poodle, de care ea și prințul erau foarte atașați. În februarie 2015,  când patrupedul a murit, au fost organizate patru zile de ritualuri funerare budhiste.

N-a făcut nimic să-și reabiliteze imaginea

Recent, un fotograf a publicat imagini cu prințul Vajiralongkorn pe aeroportul din Munich, îmbrăcat în blugi și un maieu ridicat, ce îi lăsau la vedere tatuajele temporare, imaginea acestuia fiind de departe cea a unui prinț moștenitor, ci semănând mai mult cu cea a unui star rock.

Guvernul și palatul regal a încercat să reabiliteze imaginea prințului, un om excentric, solitar, care preferă viața hedonismului- petreceri, mașini scumpe, iubite, cumpărături, alegând să trăiască în casa lui de lux din Germania de unde supraveghea afacerile mondene de stat din Thailanda.

Imaginea lui trebuie îmbunătățită cu atât mai mult că regele Bhumibol a murit și Vajiralongkorn urmează să-i ia locul pe tron. În timp ce regretatul rege era iubit și adorat de popor, prințul este privit cu scepticism, indiferență sau chiar și cu ostilitate. „Locul meu în lumea asta este printre oamenii mei, poporul thailandez”, a declarat regele Bhumibol, exprimându-și astfel sentimentele care i-au adus multă afecțiune de la popor. În schimb, prințul știe că popularitatea sa este extrem de scăzută printre oamenii thailandezi. „Unii oameni mă plac, alții nu. Este dreptul lor…”, a declarat acesta pentru revista thailandeză pentru femei „Dichan”, în 1987.

Se pregătește pentru a patra căsătorie

Cu toate acestea prințul Maha a făcut foarte puține lucruri pentru a câștiga simpatia oamenilor și și-a continuat viața la fel de indiferent față de popor de parcă era desprinsă, mai degrabă,  din tabloidele de scandal, decât demnă pentru un membru al unei familii regale.

Mama lui, regina Sirikit, l-a descris în 1980, într-un interviu pentru presa americană, drept un „Don Juan”. „Este un student bun, un băiat bun, dat femeile îl găsesc interesant și el le găseste și mai interesante”, a spus regina.

Vajiralongkorn se iubește, în prezent, cu o stewardeză, cu care se pare că locuiește în Germania, cu care a fost surprins și pe aeroportul din Munchen.  Unii cred că aceasta va deveni chiar cea de-a patra lui soție.

 

Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan divorțează după 13 ani. Primele declarații
PARTENERI - GSP.RO
Laurențiu Reghecampf și Anamaria Prodan divorțează după 13 ani. Primele declarații
BOMBĂ! De ce nu l-a grațiat Băsescu pe Gică Popescu! S-a aflat ADEVĂRUL
Playtech.ro
BOMBĂ! De ce nu l-a grațiat Băsescu pe Gică Popescu! S-a aflat ADEVĂRUL
Detaliul care a dus la prinderea criminalilor lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia într-o parcare din Franța
Observatornews.ro
Detaliul care a dus la prinderea criminalilor lui Mihai, șoferul român de TIR ucis cu sabia într-o parcare din Franța
Horoscop 18 iunie 2021. Leii acordă mai multă atenție părții frumoase a vieții, relaxării și deplasărilor
HOROSCOP
Horoscop 18 iunie 2021. Leii acordă mai multă atenție părții frumoase a vieții, relaxării și deplasărilor
Reacția UEFA după ce Cristiano Ronaldo și alți fotbaliști au luat sticlele de pe masă. Ce se va întâmpla cu jucătorii care vor repeta acest gest
Știrileprotv.ro
Reacția UEFA după ce Cristiano Ronaldo și alți fotbaliști au luat sticlele de pe masă. Ce se va întâmpla cu jucătorii care vor repeta acest gest
Incredibil! Vedetă ziua, prostituată seara! Colegii de la Insula Iubirii, şocaţi de cele aflate
Telekomsport
Incredibil! Vedetă ziua, prostituată seara! Colegii de la Insula Iubirii, şocaţi de cele aflate
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Sărbătorește încrederea în tine și respectul pentru mediu cu noua colecție sustenabilă de costume de baie H&M (PUBLICITATE)