De Mirela Neag, Răzvan Luțac,

Unul dintre colegii de cameră ai bărbatului depistat cu COVID-19 este I., de 45 de ani. Libertatea a stat de vorbă cu ginerele acestuia, Alexandru Preda, care a vorbit în presă după ce nu i-a răspuns nimeni la DSP. “Poate așa ne bagă și pe noi cineva în seamă”, spune Preda.

Deși asimptomatic, bărbatul are o suferință nefrologică și a făcut dializă la Spitalul Universitar, unde a fost internat 3 zile, una dintre ele alături de persoana infectată.

“A stat acolo, la etajul 13, în salonul cu numărul 22, unde a fost și domnul ce avea coronavirus”, a spus Alexandru Preda.

Ginerele a oferit ziarului apelul la 112 al bărbatului și zecile de apeluri fără răspuns la numerele DSP București.

Lista de apeluri efectuate la DSP București

La telefon, operatorul 112 îl întreabă pe bărbat dacă are simptome, lucru negativ, și apoi îl îndrumă să sune la numerele de la DSP, “că altfel luați amendă”.


Două cazuri de coronavirus au fost confirmate deja la Spitalul Universitar. Primul prezenta dificultăți de respirație, lucru confirmat de secretarul de stat Nelu Tătaru la B1TV. 

Libertatea a încercat și ea să ia legătura cu DSP București, dar nici un oficial nu a putut fi contactat

Citeşte şi:

Un grafic care privește și România. Semnalul de alarmă al experților: cum copleșește coronavirusul o țară dacă nu se iau măsuri stricte imediat

Sfaturi inedite ale unui italian care trăiește de peste 30 de ani în izolare, pe o insulă. A ajuns acolo dintr-o greșeală, dar a ales să rămână

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator
GSP.RO

Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute, în condiții de laborator

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur
HOROSCOP

Horoscop 6 aprilie 2020. Leii pot deveni ușor un exemplu pentru cei din jur