Mergi direct la conținut »
Comisie de anchetă pe cheltuirea banului public la TVR, votată în Parlament. PSD a susţinut demersul Opoziţiei, la vot
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Comisie de anchetă pe cheltuirea banului public la TVR, votată în Parlament. PSD a susţinut demersul Opoziţiei, la vot

Comisie de anchetă pe cheltuirea banului public la TVR, votată în Parlament. PSD a susţinut demersul Opoziţiei, la vot

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, solicitarea PNL şi USR de constituire a unei comisii de anchetă privind cheltuielile din TVR. S-au înregistrat 222 voturi "pentru", 13 "împotrivă" şi o abţinere, astfel că cei de la PSD au fost de acord cu demersul Opoziţiei.

De Valentina Postelnicu,

Comisia de anchetă va verifica criteriile care au fundamentat încheierea contractelor de colaborare, civile sau pentru drepturi de autor ale Televiziunii Române cu terţe persoane pentru realizarea de emisiuni şi festivaluri, producţii proprii SRTV şi va analiza modul în care au fost îndeplinite obligaţiile legale în încheierea acestora.

Comisia va controla şi modul în care s-a respectat un mediu concurenţial eficient, transparent, nediscriminatoriu în procedura de selecţie la încheierea acestor contracte.

Deputatul liberal Gigel Ştirbu a anunţat că a solicitat în scris Curţii de Conturi un audit pe această temă la televiziunea publică.

El a spus că la Comisia pentru cultură au fost primite foarte multe sesizări faţă de actuala conducere a televiziunii publice, menţionând că şi o parte dintre membrii Consiliului de Administraţie au adus în atenţie aspecte care ţin de încălcarea legii şi a regulamentului.

„În anul 2018 Televiziunea Română a organizat Festivalul ‘Cerbul de aur’. Am intrat în posesia unei liste cu plăţile exorbitante făcute de TVR altor terţi. Începând cu anul 2018, instituţia este finanţată exclusiv din bani de la buget. Am solicitat în scris Curţii de Conturi un audit pe această temă la televiziunea publică.Conform solicitării, comisia de anchetă va verifica criteriile care au fundamentat încheierea contractelor de colaborare, civile sau pentru drepturi de autor ale Televiziunii Române cu terţe persoane pentru realizarea de emisiuni şi festivaluri, producţii proprii SRTV şi va analiza modul în care au fost îndeplinite obligaţiile legale în încheierea acestora” a transmis preşedintele comisiei de cultură.

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra
Recomandări

Fiica acestei românce e atât de frumoasă, încât toate televiziunile 'se bat' pe ea! Cum arată tânăra

Deputatul PNL a amintit că i-a solicitat explicaţii preşedintelui – director general, Doina Gradea, la audierea în cadrul Comisiei pentru cultură, însă aceasta nu a dat un răspuns pe motiv că este vorba despre contracte cu anumite clauze de confidenţialitate.

După vot, liderul deputaţilor UDMR, Attila Korodi, a spus că Uniunea a votat împotriva constituirii comisiei de anchetă, pentru că astfel de comisii trebuie coordonate la nivelul întregului Parlament.

Citeşte şi: Resemnarea amară a unui polițist român implicat în dosarul „Țăndărei”: „România, o țară unde infractorii ne sfidează de la bere!”

Close
Închide
  Close