MENIU CAUTĂ
15 Mai. 2018 16:43

Cristian Țopescu a primit în martie titlul de Cetățean de onoare al municipiului București

Distribuie

Cristian Țopescu a murit pe 15 mai 2018. Cristian Țopescu a primit în martie titlul de Cetățean de onoare al municipiului București. Distincția i-a fost oferită de primarul Capitalei, Gabriela Firea. 

Pe 31 martie, Cristian Țopescu a primit titlul de Cetăţean de onoare al municipiului Bucureşti, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Primăria Generală a oraşului. Diploma şi Medalia de Cetăţean de onoare au fost oferite de Gabriela Firea, primarul general al municipiului Bucureşti.

”Vorbesc astăzi (31 martie – n.r.) în triplă calitate. Prima dată de admiratoare a jurnalistului Cristian Ţopescu, apoi de fostă colegă în Televiziunea Română, iar în al treilea rând de primar general. El este un reper în jurnalismul sportiv, este un om cu O mare. La mulţi ani!’‘, declara, în ziua respectivă, Gabriela Firea.

Cristian Țopescu a murit marți, 15 mai 2018. Fostul comentator sportiv suferea de mai multe afecţiuni cronice, printre care şi diabet. El a suferit un stop cardio-respirator. Cristian Ţopescu avea 81 de ani şi a fost comentator sportiv şi politician, fiind ales senator de Bucureşti, în urma alegerilor parlamentare din 30 noiembrie 2008.

Anul trecut, în luna martie, reputatul comentator a primit din partea lui Klaus Iohannis ordinul ”Steaua României” ”în semn de înaltă apreciere pentru întreaga sa activitate, pentru dăruirea şi devotamentul cu care a susţinut şi promovat valorile sportului naţional, pentru intuiţia, căldura şi erudiţia cu care a comentat performanţele sportului românesc”.

Citește mai multe despre Cristian Ţopescu pe Libertatea.

Comentarii