Noul an școlar aduce odată cu el și veșnicile probleme: școli fără autorizații, mobilier ce trebuie cumpărat și săli de clasă de dotat. Deşi lucrurile par de departe sumbre, am descoperit că există şi locuri unde lucrurile stau bine, iar autorităţile locale dau dovadă de implicare maximă. Astfel, într-o comună din județul Constanța, Peștera, elevii au toate condițiile pe care și le-ar putea dori, ba chiar putem spune că au parte de lux. Situația nu este una unică, o astfel de unitate de învățământ fiind și în comuna Vadu Paşii din județul Buzău.

Cei peste 300 de elevi din Vadu Paşii sunt aşteptaţi la cursuri într-o clădire bine îngrijită şi cochetă după ce şcoala şi grădiniţa au fost modernizate recent. În timp ce multe unităţi de învăţământ din ţară n-au nici măcar autorizaţie de funcţionare aici condiţiile din clase sunt chiar mai bune decât la multe şcoli din oraş. Chiar dacă se află în mediul rural şcoala are centrală termică proprie iar laboratoarele de informatică sunt demne de invidiat.

2016-09-05 13.32.49Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Tatăl, fiul și nora lucrează împreună la Drumuri și Poduri Iași. Directorul spune că o treime dintre angajați sunt rude: „Majoritatea s-au cunoscut la muncă, ce să le fac?”
Recomandări
Tatăl, fiul și nora lucrează împreună la Drumuri și Poduri Iași. Directorul spune că o treime dintre angajați sunt rude: „Majoritatea s-au cunoscut la muncă, ce să le fac?”

“Am dat o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii. Vrem să concurăm cu cele mai bune şcoli din judeţ şi nu vrem ca vreun elev să se îmbolnăvească vreodată. Mai mult decât atât ne-am propus ca elevii noştri să înveţe bine ca să poată termina cele mai bune licee şi facultăţi din România”, ne-a declarat primarul localităţii Firon Gheorghe.

Profesorii care predau la Vadu Paşii spun că vin cu drag la şcoală, iar orice problemă ivită în timpul anului de curs este rezolvată rapid de administraţia locală.