MENIU CAUTĂ
14 Iun. 2018 15:57 , de Valentina Postelnicu

Deputat PNL, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la SIE: Nimic surprinzător, majoritatea PSD-ALDE nu ar fi agreat altă variantă

Distribuie

Deputat PNL, despre nominalizarea lui Gabriel Vlase la SIE: Nimic surprinzător, majoritatea PSD-ALDE nu ar fi agreat altă variantă, a declarat Ovidiu Raețchi, joi, pentru Libertatea.

Nominalizarea lui Gabriel Vlase la șefia SIE nu este deloc surprinzătoare. Sunt convins că președintele Iohannis a analizat opțiunile și informațiile pe care le avea și a luat această decizie în cunoștință de cauză. Majoritatea PSD-ALDE nu ar fi agreat altă variantă, iar contextul internațional nu mai permitea amânarea acestei decizii.

În luna aprilie 2017, legea privind numirea directorului Serviciului de Informații Externe (SIE) de către Parlament, la propunerea șefului statului, a fost promulgată de președintele Klaus Iohanis.

În 27 martie, Senatul a adoptat, în calitate de Cameră decizională, cu 104 voturi „pentru', propunerea legislativă pentru modificarea art. 3 alin. (1) din Legea nr. 1/1998 privind organizarea și funcționarea Serviciului de Informații Externe (SIE). Amendamentul propus de senatorul PSD Șerban Nicolae propune ca, șefia SIE să fie asigurată de un director cu rang de ministru, numit de Camera Deputaților și Senat, în ședință comună, la propunerea președintelui României.

'Este o propunere care nu implică niciun fel de diferențe politice sau doctrinare și este în buna funcționare atât a Parlamentului, în ceea ce privește controlul civil asupra serviciilor de informații, cât și în ceea ce privește conducerea operativă și executivă a Serviciului de Informații Externe”, a precizat Șerban Nicolae în timpul dezbaterilor.

Anterior, legislația prevedea că Conducerea Serviciului de Informaţii Externe se asigură de către un director, cu rang de ministru, numit de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării la propunerea Preşedintelui României.

Citește și: REPORTAJ/ Viață de badantă în Italia. 'Dormeam în pat cu o bătrână care urla toată noaptea. Lipsa somnului, dorul de casă și singurătatea m-au terminat…'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop marți 22 ianuarie 2019. Balanțele au parte de o șansă nesperată
Loading...
Comentarii