Mergi direct la conținut »
DIICOT l-a audiat pe falsul medic ginecolog de la Spitalul Ilfov după ce a aflat că a recoltat celule stem de nou născuți într-un studiu finanțat de compania elvețiană Nestle!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > DIICOT l-a audiat pe falsul medic ginecolog de la Spitalul Ilfov după ce a aflat că a recoltat celule stem de nou născuți într-un studiu finanțat de compania elvețiană Nestle!

DIICOT l-a audiat pe falsul medic ginecolog de la Spitalul Ilfov după ce a aflat că a recoltat celule stem de nou născuți într-un studiu finanțat de compania elvețiană Nestle!

De Răzvan Luțac, Mirela Neag, Cătălin Tolontan, Alexandra Nistoroiu,

  • Conform procurorilor DIICOT, nu a existat acordul Agenției Naționale de Transplant pentru ieșirea din țară a țesutului recoltat de la paciente.
  • Dr. Al Jashi Isam de la Spitalul Ilfov neagă acuzațiile: „Studiul este perfect legal, are toate aprobările”.
  • Ce e clar însă e că falsul ginecolog Raluca Bîrsan a prelevat celule stem, lucru recunoscut în fața procurorilor de fosta șefă de secție, Roxana Dragu.


De Mirela Neag, Alexandra Nistoroiu, Răzvan Luțac și Cătălin Tolontan
Săptămâna trecută, la câteva zile după ce Libertatea a dezvăluit cazul Ralucăi Bîrsan, falsul medic cu 8 clase din Spitalul Ilfov, DIICOT a audiat-o vreme de trei ore pe femeia care și-a falsificat diplomele, inventându-și studii medicale.

În aceeași zi a fost audiată și fosta șefă a Secției de obstetrică-ginecologie, Roxana Dragu.

DIICOT a aflat că Raluca Bîrsan nu s-a oprit la a opera ca „mâna a doua” la cezariene vreme de 10 ani.

„În timpul operațiilor, în locul doctoriței Dragu, Bîrsan recolta celule de la mame, în cadrul unui studiu derulat între 2012 și 2014 în Spitalul Ilfov”, susțin surse judiciare.

S-au recoltat:

  • 20 ml de sânge din cordonul ombilical;
  • 1 cm3 de țesut adipos;
  • sânge venos;
  • laptele mamei.

„Printre mai multe semne de întrebare, DIICOT a realizat că acest studiu însemnă, de fapt, un export de țesuturi, fără aprobarea Agenției Naționale de Transplant”, spun oamenii care cunosc cazul.

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze
Recomandări

11 ani în insolvență și un nou dosar. Cum a reușit fostul administrator special să „înfunde” și mai tare Rodipet, deși era plătit să o salveze

Ca orice afirmație a procurorilor, ea nu trebuie luată însă la valoare nominală, căci trebuie dovedită în instanță.

Dragu a recunoscut că Bîrsan făcea prelevare de la mame

La Spitalul Județean Ilfov, falsul medic Raluca Bîrsan a beneficiat de protecția dr. Roxana Dragu

De mai multă vreme, procurorii DIICOT urmăreau felul în care s-a derulat în România un mare studiu internațional, intitulat „Atlas al nutrienților din laptele uman”, finanțat de corporația elvețiană Nestle.

Nici o etapă a cercetării nu avea loc în România, românii doar prelevau substanțele și le trimiteau afară.

Când și-au dat seama, după dezvăluirile din presă, că la Spitalul Ilfov e o problemă, cei din DIICOT au vrut să vadă care a fost implicarea lui Bîrsan. Iar dr. Dragu, fosta șefă de secție, a recunoscut că Bîrsan a participat la studiu.

„Pe de altă parte, dr. Silvia Stoicescu, medicul de la Polizu, cealaltă clinică unde s-a derulat studiul, are o excelentă reputație medicală”, susțin aceleași surse judiciare.

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație
Recomandări

Există școli în România în care copiii cer să fie bătuți ca să poată citi mai repede! Mărturiile unui specialist în educație

Derulat în 15 țări, dintre care 7 din Europa, panelul este supervizat de Nestec, una dintre diviziile Nestle, specializată în cercetare. În România, Nestec a lucrat cu Genexion, o companie intrată în insolvență.

Chiar Bîrsan l-a reclamat pe ginecologul Al Jashi Isam

Ironia e ca Bîrsan să ajungă în fața procurorilor DIICOT după ce ea însăși li s-a adresat în legătură cu acest studiu.

Numai că atunci nu știa că va fi depistată ca medic fals.

Bîrsan l-a reclamat pe medicul ginecolog Al Jashi Isam, spunând că acesta ar fi convins 26 de femei să participe la un studiu fals, păcălindu-le că le va fi analizat laptele matern și că vor primi consiliere.

Studiul urma să arate dacă dieta mamei afectează calitatea laptelui matern, însă, potrivit lui Bîrsan, femeilor li s-a pus în față un consimțământ prin care acceptau să li se recolteze și altfel de probe.

Newsweek: Firma de pază a jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan a păgubit statul cu peste 9 milioane de lei
Recomandări

Newsweek: Firma de pază a jurnalistului Sorin Ovidiu Bălan a păgubit statul cu peste 9 milioane de lei

Din denunțătoare, Bîrsan a ajuns audiată după ce s-a aflat de diplomele sale false.

„Este perfect legal”

Contactat de Libertatea, dr. Al Jashi Isam neagă acuzațiile: „Studiul este perfect legal, are toate aprobările, am depus toate actele organelor de anchetă, ca să punem punct. Studiul are loc în 7 țări europene. Nu iau eu aprobările, eu sunt doar un investigator, din 40. Au lucrat alături de mine profesori universitari din Norvegia, Suedia, Spania, Franța, Portugalia”.

Dr. Isam nu a răspuns direct întrebării ziarului, dacă au fost sau nu recoltate celule stem în cadrul studiului.


Citește și:

Reţeaua doctorilor falşi se extinde şi în spitale publice! O femeie de 30 de ani şi-a inventat o diplomă de medic şi lucrează de 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov!

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 şi a abandonat definitiv Şcoala de Arte şi Meserii „Unirea” în clasa a IX-a! Mărturia unei paciente-doctor ajunsă pe mâna Ralucăi Bîrsan

O aspirină că ne doare capul! Falsul medic i-a prostit şi pe cei de la firma de medicamente Bayer! Ştiind-o „neonatolog”, nemţii i-au finanţat participarea la un seminar din Sinaia, unde le-a învăţat pe asistente şi pe moaşe cum să-i îngrijească pe nou-născuţi

Mărturii despre șpăgile pentru cezariene! Sorina Pintea spune că nici moartea copiilor de la Giulești nu i-a făcut pe medici să renunțe la banii negri!

Cum sunt mințite femeile din România să nască prin cezariană, pentru șpagă, prin boli inventate lor și copiilor! La spitalul doctorului fals, rata naşterilor prin cezariană e de 86%, față de 36% media națională

Close
Închide
  Close