Mergi direct la conținut »
Doi americani au petrecut "luna de miere" la sanctuarul de urşi de la Zărneşti!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Doi americani au petrecut "luna de miere" la sanctuarul de urşi de la Zărneşti!

Doi americani au petrecut „luna de miere” la sanctuarul de urşi de la Zărneşti!

Doi americani au ales să petreacă cinci zile în România, imediat după ce şi-au unit destinele.

De Iulian Cuibar,

Un cuplu din Statele Unite a inclus sanctuarul Libearty în voiajul de nuntă, Myra Chai și Jed Castillo vizitând România la numai câteva zile după ce s-au căsătorit.

„Când am aflat că România deține un sanctuar renumit pentru urși, am știut că acolo vrem să ne petrecem luna de miere. Urșii reprezintă o parte importantă a relației noastre, iar Myra este îndrăgostită de aceste animale, de când se știe. Vizita în sanctuarul Libearty a fost o experiență revelatoare pentru noi, în care am aflat despre cruzimile la care au fost supuși acești urși și ne-am bucurat să îi vedem că trăiesc, în sfârșit, în mediul lor natural. Deși acești urși nu se mai pot întoarce în pădure, ei se bucură de un mediu infinit mai bun decât dacă ar trăi în altă parte. Am fost norocoși să vedem 30-40 de urși când am vizitat sanctuarul, în luna octombrie și, deși efectele psihilogice ale sindromului de cușcă sunt încă vizibile, în cazul unora dintre ei, a fost emoționant să vedem mulți urși care se recuperează după torturile la care au fost supuși”, au spus cei doi americani.

amp 2

Myra şi Jed s-au bucurat, pe parcursul vizitei lor, să afle despre colaborarea celor de la Libearty cu SPCA (Society for the Prevention of Cruelty to Animals), asociaţie care a ajutat chiar la venirea unei ursoaice în rezervație.

Bufniță rănită, salvată la Zărnești

Solicitată să intervină de cele mai multe ori pentru câini, pisici sau chiar urşi, echipa „Milioane de prieteni” a salvat zilele trecute, la Zărnești, o bufniță care nu mai putea să zboare.

amp 3

Pasărea s-a lovit de un gard de sârmă ghimpată și a căzut, aripa stângă fiindu-i puternic afectată. În aceste condiţii, pasărea nu mai putea să se ridice de la pământ şi risca să devină pradă pentru animale. Specialiștii AMP au preluat-o și i-au tratat rana, bufniţa urmând a fi eliberată în curând.

Close
Închide
  Close