“Astfel, în perioada 21.05/25.05.2020, Direcţia de Sănătate Publică Olt a efectuat o anchetă epidemiologică în cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt, unde a identificat 20 de persoane pozitive COVID-19, în contextul în care Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt nu ar fi făcut dovada efectuării la locul de muncă a triajului zilnic privind starea de sănătate în rândul personalului”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, potrivit Olt-Alert.

Procurorii au găsit mai multe nereguli.

“De asemenea, s-a mai constatat că o angajată a Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt s-ar fi prezentat la lucru începând cu perioada 14.05/15.05.2020, deşi prezenta semne clinice de boală, fără ca personalul din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt să se autosesizeze şi fără ca bolnava să se autodeclare, aceasta fiind depistată în data de 18.05.2020 la Spitalul COVID-10 Mioveni ca fiind purtătoare a acestui virus.”

20 de angajaţi ai Ambulanţei Olt sunt spitalizaţi, alte şase persoane care au intrat în contact cu aceştia fiind, de asemenea, în spital, confirmaţi cu noul coronavirus. Este vorba de şeful Diviziei Pază din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, care este soţul unei asistente de la Ambulanţa Olt depistată pozitiv, dar şi de cei doi copii ai acestora.

Un alt caz este mama unei alte asistente, la rândul său şi ea asistentă în cadrul Spitalului Judeţean Olt, secţia Cardiologie. Soţia unui alt angajat al Ambulanţei Olt a fost şi ea infectată, dar şi o angajată a Primăriei Piatra-Olt, care a intrat în contact cu o asistentă depistată pozitiv de la Ambulanţa Olt.

Citeşte şi:

Focar de COVID-19 la Ambulanţa Olt. 20 de angajaţi sunt infectaţi cu noul coronavirus

Cel mai mare spital din Argeș nu le face gravidelor ecografii decontate, așa că femeilor le rămâne varianta să plătească până în 400 de lei “unde doresc dumnealor”

Cum s-au încheiat celelalte epidemii provocate de un coronavirus? Pentru MERS și SARS nu există nici astăzi vaccin sau tratament

FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
PARTENERI - GSP.RO
FOTO Noua cucerire a lui Ion Ion Țiriac e amețitoare! Cu ce star se iubește, după Ileana Lazariuc
Horoscop 15 august 2020. Racii primesc propuneri dintre cele mai îndrăznețe, dar nu de asta au nevoie
HOROSCOP
Horoscop 15 august 2020. Racii primesc propuneri dintre cele mai îndrăznețe, dar nu de asta au nevoie
RECOMANDĂRI