„Cum fabricile devin muzee. Filozofia Made in Germany nu poate fi reînviată fără materii prime accesibile din Rusia”, este titlul articolului lui Kneissl.
Fostul ministru pleacă de la exemplul orașului Chemnitz, care, cu doar 100 de ani în urmă, „era cel mai important oraș industrial din Europa” și astăzi „este un muzeu provincial”. Nu sunt locuri de muncă și „acest oraș cândva plin de viață este acum asuprit”.
„Putin a oferit furnizare gratuită de gaz pentru un an”
Kneissl consideră că Germania și, implicit, Europa nu ar mai fi competitive fără gazul rusesc. Putin le-ar fi oferit țărilor europene „furnizări gratuite de gaz” timp de un an, cu condiția ca firmele străine să se stabilească în Rusia, a notat Kneissl, în textul semnat în Vedernosti.
O ofertă despre care crede că ar putea fi atractivă pentru companiile mijlocii, indiferent de sancțiuni.
Karin Kneissl hat für die heutige Ausgabe der russ. Zeitung „Wedomosti“ eine Kolumne geschrieben. Ohne russisches Gas sei Deutschland und in der Folge auch Europa nicht mehr wettbewerbsfähig, meint die ehem. Außenministerin darin. pic.twitter.com/vaauKSpaNX
— Miriam Beller (@miriam_beller) October 5, 2022
A plecat în Liban, primește regulat spațiu în mass-media ruse
Criticată în mod repetat pentru apropierea ei de Putin, Karin Kneissl, care a plecat în Liban din cauza amenințărilor primite, primește în mod regulat spațiu în mass-media ruse și apare ca analist de politică externă la postul de stat Russia Today.
Ea a făcut parte din consiliul de administrație al companiei energetice ruse Rosneft, dar a demisionat din acest post în mai.
În august, fostul politician a postat un meme pe Twitter, în care membri ai delegației UE apăreau drept „cetățeni săraci” în fața lui Putin.
And one day the time for diplomacy, the real conversation, will come pic.twitter.com/CSx6dBcCIY
— Karin Kneissl (@Karin_Kneissl) August 25, 2022
Apărată de Kremlin
Kremlinul vorbește despre o „vânătoare” la adresa lui Kneissl, „un indicator al unei societăți nesănătoase”, a comentat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, la „Forumul Economic de Est” de la Vladivostok, de la începutul lunii septembrie, unde și Kneissl a fost invitată.
Karin Kneissl a condus Ministerul austriac al Afacerilor Externe în perioada 2017-2019. Ea a ocupat un post în guvern din partea Partidului Libertății din Austria. În 2016, formațiunea Rusia Unită, a lui Vladimir Putin, a semnat un acord de interacțiune și cooperare cu acest partid.
Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, declanșat de Rusia
Rasturnoiu • 06.10.2022, 19:41
prietenia ruso-germana UE BASESCU LA UE - să enumăr câțiva premieri ai Uniunii Europene care s-au pus în slujba lui Putin după terminarea mandatelor: Schroder e pe buzele tuturor, Matteo Renzi, fost premier italian, angajat la firmă rusească, Christian Kern, fost cancelar austriac, Francois Fillon, fost premier al Franței, Esko Aho, fost premier finlandez, Paavo Lipponen, fost premier finlandez, Karin Kneissl, fost ministru de externe austriac, Hans Schelling, fost ministru de finanțe austriac, și sigur nu putea să lipsească Dominique Strauss Kahn. Cu astfel de oameni în jurul său și în vârful ...