MENIU CAUTĂ

LIVE VIDEO/ eJobs lansează prima linie telefonică din România de consiliere profesională pentru tineri, muncitori calificaţi, necalificaţi şi şomeri

Distribuie

eJobs, cea mai mare platformă de recrutare online din România, a lansat prima linie telefonică de suport şi consiliere profesională adresată cu precădere candidaţilor aflaţi la început de carieră şi din categoria de vârstă 40+ - muncitori calificaţi şi necalificaţi care îşi caută un alt loc de muncă sau doresc să facă reconversie profesional, precum şi şomeri. Numărul scurt (021)9124 are tarif normal şi poate fi apelat din toată ţara.

”Piaţa muncii se află la un maximum istoric în ceea ce priveşte cererea pentru candidaţi şi tot la un maximum istoric este şi numărul de anunţuri ale angajatorilor postate pe internet mai mult decât în oricare alt loc. Din păcate, însă, există foarte mulţi români, în special cei din categoria de vârstă 40+ şi chiar cei aflaţi la început de carieră, care fie nu sunt digitalizaţi, fie nu sunt familiarizaţi cu ceea ce presupune un proces de recrutare. Asta înseamnă CV, metode de aplicare, căutarea şi găsirea joburilor potrivite. De aceea, am decis să facem un pas în faţă în abordarea noastră şi să ne adresăm specific şi acestor candidaţi, care, până acum, erau uşor defavorizaţi, în ciuda faptului că erau foarte doriţi de angajatori. Venim în sprijinul lor cu o soluţie simplă, uşor accesibilă şi, cel mai important, familară lor – un număr de telefon şi o persoană avizată care să îi consilieze şi să le răspundă la orice întrebare. Pe termen scurt şi mediu, vom avea mai mulţi oameni din acest segment care îşi găsesc job mai uşor, iar pe termen lung vom avea o piaţă cu candidaţi digitalizaţi şi mai bine pregătiţi pentru angajare”, declară Bogdan Badea, CEO eJobs România.

La capătul liniei telefonice se află un consilier eJobs care oferă suport pe tot parcursul procesului de găsire a unui loc de muncă, de la completarea CV-ului, crearea unui profil de candidat, identificarea job-urilor compatibile cu pregătirea şi nivelul de experienţă, precum şi sfaturi punctuale cu privire la oportunităţile din piaţă.

”Am primit deja un număr impresionant de telefoane, semn că această nevoie exista în piaţă de multă vreme, iar faptul că durata medie a unei convorbiri este de peste 8 minute arată că aceşti candidaţi se aflau până acum într-un impas care îi împiedica să îşi găsească un loc de muncă. Cu un CV pus la punct, cu un cont activ pe platformele de recrutare şi cu o idee clară despre cum şi ce să caute pe piaţa muncii, ei devin eligibili nu doar în acest moment, ci şi pentru viitor”, a adăugat Bogdan Badea.

În acest moment, aproape 18.000 de anunţurile de muncă postate pe eJobs se adresează municitorilor necalificaţi şi mai mult de 32.000 tinerilor aflaţi la început de carieră, cu un nivel de experienţă de cel mult doi ani.

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România. eJobs România aparţine companiei Ringier Romania, parte din Ringier AG, compania internaţională de media localizată în Zurich, Elveţia. eJobs.ro le oferă clienţilor săi cea mai relevantă bază de date de candidaţi, pe care o pune la dispoziţie prin metode eficiente, utilizând canale de media personale şi cunoştinţe avansate de Performance Marketing şi campanii de Employer Branding, precum şi tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare. eJobs.ro are un număr de peste 3,8 milioane de CV-uri, mai mult de 2 milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de emailing de peste 1,3 milioane de potenţiali candidaţi, precum şi o bază de fani de 270.000 pe Facebook.

Citește mai multe despre eJobs pe Libertatea.

Comentarii