MENIU CAUTĂ

Eşti chiriaş? Trebuie să ştii asta!

Distribuie

Eşti unul dintre românii care, atunci când spun: ”Mă duc acasă” se referă de fapt la... casa altcuiva? Atunci probabil te-ai întrebat, la fel ca alţi cititorii ai noştri,  dacă ai dreptul să participi la adunările generale anuale ale asociaţiei de proprietari din bloc. Pe principiul” ”Dacă tot plătesc toate angaralele, nu trebuie să îmi spun şi eu punctul de vedere?” Legea răspunde laconic şi dezamăgitor: ”Nu”.  

”Suntem foarte mulţi chiriaşi în bloc. Avem dreptul să votăm în cadrul adunării generale, având în vedere că proprietarii apartamentelor în care locuim nu mai sunt interesaţi şi nu sunt niciodată prezenţi la aceste adunări?” – cu mici variaţii, aceasta este întrebarea pusă de către Ion Sînă, din judeţul Olt, Anca Simion, din Bucureşti, Vlad Vornicu, din Iaşi.

”Dreptul la vot în adunarea generală a asociației de proprietari aparține exclusiv proprietarilor membri ai asociației – lămureşte lucrurile Ottavio Şerbănescu (foto), expert adminitrare imobile ([email protected], tel.: 0372.97.97.97). Aceștia pot fi reprezentați la adunarea generală de către o altă persoană (inclusiv de către chiriaș), dacă acesta deține o împuternicire semnată de proprietarul membru al asociației pe care îl reprezintă. Nici un proprietar membru al asociației nu poate fi exclus de la calcularea cvorumului adunării generale. Această speță este clarificată în art. 25, (1), alin. c) din Legea 230/2007.”

Comentarii