Mergi direct la conținut »
Sebastian Ghiță a amenințat că trimite membrii PRU să bată protestatarii. Doi dintre manifestanți au depus plângere penală
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sebastian Ghiță a amenințat că trimite membrii PRU să bată protestatarii. Doi dintre manifestanți au depus plângere penală

Sebastian Ghiță a amenințat că trimite membrii PRU să bată protestatarii. Doi dintre manifestanți au depus plângere penală

Fostul deputat Sebastian Ghiță a amenințat cu bătaia protestatarii care militează pentru anularea modificărilor legilor justiției. Sebastian Ghiță a făcut aceste afirmații în direct pe un post TV.

De Mihai Niculescu,

Fostul parlamentar, care recent a anunțat că va candida la europarlamentare pe listele PRU, s-a declarat revoltat de faptul că, spune el, poliția nu face nimic împotriva protestatarilor, iar în aceste condiții ”o să ne luăm la bătaie cu ei”.

„Dacă le mai prindem pe străzi pe bandele #Rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției, s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la Partidul România Unită, care să le dea niște șuturi în fund și să îi trimită acasă. Dacă poliția nu-i trimite acasă, o să-i trimitem noi. Că asta nu-i democrație (…) Dacă avem o lege și o instituție, o respectăm. Nu se trezesc unii dintre noi să spargă geamurile, să-l bată pe ministru sau pe judecători. Asta curând se va termina. Dacă poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei (…) Ne asumăm”, a spus Ghiță.

În urma acestor declarații, doi protestatari #Rezist au făcut o plângere la Poliție împotriva lui Ghiță.

Cătălin Teniţă şi Marian Rădună au depus plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiţă, pe care îl acuză de ameninţări. Cei doi protestatari au depus marţi plângerea la parchet şi i-au îndemnat şi pe alţii să le urmeze exemplul, potrivit Romania Tv.

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania
Recomandări

Cine este românul de 23 de ani ucis în atentatul de la Hanau. Vili se stabilise de cinci ani în Germania

 

„Eu și Raduna Marian am decis să facem o plângere penală. Pentru mine e pentru prima dată în viață când fac așa ceva (Marian mai are una pentru evenimentele din 10 august), însă cred că nu mai e suficient să ne văicărim pe Facebook.

Este o plângere penală împotriva lui Sebastian Ghiță.

Ieri acest infractor a amenințat cu bătaia protestatarii care au fost în fața Ministerului de Justiție și a altor instituții publice.

A promis că aduce el oameni de la PRU care îi vor alunga de pe străzi, prin bătaie, pe cei care militează pentru justitie”, au scris pe rețeaua de socializare membrii #Rezist.

Protestatarii au atras atenția că nu au făcut decât să-și exercite pașnic drepturile, în stradă, pentru a contesta actele autorităților.

Noi am protestat (pașnic) la Minsterul de Justiție. Așa cum au făcut-o mii de cetățeni la protestul de acum vreo 10 zile (cel cu marșul). Așadar amenințarea ne vizează direct.

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1
Recomandări

Ce va face Andreea Berecleanu, după ce a fost înlocuită la Observatorul Antenei 1

 

Am depus acum câteva minute plângerile penale.

Nu o să cerem nimănui să ne urmeze. Mai ales într-o țara în care amenințările cu violența fizică sunt proferate pe posturi publice de televizune. Nu cerem nimănui să își riște siguranța fizică sau să fie terfelit de posturile de televiziune ale acestui infractor.

Dar dacă totuși cineva simte că postatul pe Facebook e insuficient, dacă cineva crede că aceste amenințări publice trebuie cercetate de justiție, atunci poate face și el o plângere penală, în nume propriu” , a scris Cătălin Teniţă pe Facebook.

„Dacă îi mai prindem pe străzi pe bandele #rezist, cum i-am văzut astăzi la Ministerul Justiției s-ar putea să se întâlnească cu niște cetățeni de la PRU, care să le dea niște șuturi în fund și să-i trimită acasă, că dacă poliția nu-i trimite acasă o să-i trimitem noi (…) Facem ca oriunde. Dacă avem o lege și o instituție și poliția nu face nimic, că nu se poate să spargă geamuri și să-l bată pe ministru sau judecător. Asta curând se va termina! Dacă poliția nu-i ia de pe străzi, o să ne luăm la bătaie cu ei” , a spus Sebastian Ghiță luni seară.


Citește și: EXCLUSIV. Un om de afaceri neamț, simpatizant #rezist, și un arhitect acuză cea mai reputată revistă de business din Germania că a inventat citate într-un articol dur la adresa României!


 

Close
Închide
  Close