MENIU CAUTĂ
10 Iun. 2018 00:12

VIDEO/Final de miting. Protestatarii de la #rezist l-au înconjurat pe Dragnea și i-au certat pe pesediști că nu și-au strâns gunoaiele din piață

Distribuie

Final de miting, Luminile s-au stins, televiziunile și-au încetat transmisiile, piața a rămas sufocată de gunoaie și bântuită de spiritele încinse ale unor pesediști îndârjiți și neconsolați versus protestatati #rezist supărați. Și Liviu Dragnea a fost întrebat dacă îi place cum arată Piața Victoriei, după terminarea mitingului. „Sunt 200 de angajaţi de la Salubritate care asta fac acum”, a răspus liderul PSD.

UPDATE: După ce i-au certat pe PSD-iști că au lăsat în urmă munți de gunoaie, câțiva membri #rezist i-au ajutat pe muncitorii de la salubritate la curățenie.

'Strângem, ăsta e obiceiul în Piața Victoriei, dar ei nu știu obiceiul, pentru că nu știu să facă un protest așa cum trebuie. În Piața Victoriei întotdeauna strângem după ce terminăm de protestat', spunea o membră a mișcării # rezist, dotată cu mănuși de cauciuc.

Pe de altă parte, Primăria Municipiului București scrie, pe Facebook, că 100 de muncitori și 10 utilaje au salubrizat întreg perimetrul în care s-a desfășurat evenimentul.

Imediat dupa finalizarea manifestării publice care a avut loc seara trecută în Piața Victoriei, și la care au participat sute de mii de persoane, operatorii de salubrizare, angajați de organizatori, au intervenit prompt pentru salubrizarea zonei. Astfel, în mai puțin de o oră, 100 de muncitori cu 10 utilaje (curățătoare, cisterne de spălat, utilaje pentru încărcarea și transportul deșeurilor) au salubrizat întreg perimetrul în care s-a desfășurat evenimentul.

Deși se dorește inducerea ideii că salubrizarea acestei Piețe reprezintă un eveniment unic', menționăm faptul că la toate manifestările publice, adunări, festivaluri, concerte etc. organizatorii au obligația, prin protocoalele încheiate cu Primăria Municipiului București, să asigure salubrizarea zonelor unde au avut loc evenimentele.

Subliniem faptul că în cursul nopții au fost salubrizate toate zonele din București unde au avut loc manifestări publice (evenimente sportive, marșul LGBT, marșul Noua Dreaptă etc).

Ce nu s-a mai văzut după mitingul PSD. Un grup de protestatari ai mișcării #rezist a pătruns în piață, până în imediata apropierea a scenei pe care, până de curând, se produseseră conducătorii de partid. Au avut a-i transmite câteva gânduri lui Liviu Dragnea care se oprise pentru declarații triumfătoare pentru televiziuni. Nu tocmai ortodoxe vorbe, pe lângă urarea de a i se alătura Elenei Udrea 'la pârnaie'.

Dar scopul principal a fost acela de a-i certa pe pesediștii rămași în piață pentru marea de gunoaie pe care colegii lor de partid au lăsat-o în urmă, dar și pentru că foarte mulți miroseau, au spus ei, a alcool. 'Strânge-ți vă gunoaiele! La protestele #rezist nu a rămas niciodata așa ceva în urma noastră! Ne-am strâns gunoaiele, asta ar trebui să faceți și voi. Fiecare să-și strângă gunoaiele!' a strigat un tânăr către un grup de venerabili membri ai PSD.

Deranjat de apropierea unui participant la miting – a cărui respirație mirosea, probabil, a alcool – tânărul de la #rezist comentează. 'Nu vorbesc cu dumneata, nu vezi că ai băut?'. Remarca e urmată de râsetele (culmea, ale celorlați PSD-iști), dar și de concluzia…'Și ce? Ce are domne dacă e beat?'

Din fericire, disputa verbală nu a generat un incident între tabere. Dar nici gunoaiele n-au fost strânse. Cel puțin nu atunci, ci mult mai târziu, când au intrat în acțiune angajații de la salubritate.

CITEȘTE ȘI

 

 

 

Citește mai multe despre #rezist și piata victoriei pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii