MENIU CAUTĂ

Firma lui Berceanu, afaceri cu CFR-ul

Distribuie

0-167393-berceanu.jpgFirma ministrului transporturilor, Radu Berceanu, este principalul furnizor de elemente din fibră de sticlă pentru trenurile de metrou şi automotoarele CFR.

Potrivit publicaţiei „Săptămâna financiară”, AVI, firma patronată de Berceanu, furnizează diverse produse unor companii mari care, la rândul lor fac afaceri cu statul. Mai exact cu Metrorex şi CFR, societăţi aflate în subordinea Ministerului Transporturilor. Firmele se numesc Bombardier, 0-167394-orban.jpgAlstom şi Siemens şi au contracte importante cu Metrorex şi CFR.

Compania ministrului Radu Berceanu, AVI, livrează celor trei companii elemente din fibră de sticlă, scaune, plafoane de interior şi alte componente pentru ramele de tren sau de metrou. În urma contractelor derulate în ultimii 7 ani cu cele trei firme, AVI a încasat peste 700 de milioane de euro. Jurnaliştii de la Săptămâna Financiară mai scriu că pentru majoritatea contractelor nu s-a făcut licitaţie, ci au fost atribuite prin selecţii de oferte.

Explicaţia Ministrului Transporturilor este foarte simplă: toate contractele au fost semnate şi au intrat în vigoare în perioada în care Radu Berceanu nu se afla la conducerea ministerului.

Fostul şef de la Transporturi, Ludovic Orban, este de altă părere. Acestea susţine că i-a transmis actualului ministru în mai multe rânduri că afacerile sale sunt total imorale, chiar dacă ilegalitatea lor este greu de dovedit.

Comentarii