MENIU CAUTĂ
06 Dec. 2018 23:43

Fondatorului Wikileaks Julian Assange a fost somat să părăsească ambasada Ecuadorului din Londra. Ce spune președintele țării

Distribuie

Fondatorului Wikileaks Julian Assange a fost somat să părăsească ambasada Ecuadorului din Londra, unde se află încă din anul 2012. Chiar președintele Ecuadorului, Lenin Moreno, i-a cerut să plece, spunând că Assange ar fi primit asigurări scrise din partea autorităților britanice că nu va fi extrădat în SUA. Assange a declanșat un scandal la nivel mondial după ce a publicat dezvăluiri top-secret despre politica externă a Statelor Unite. S-a refugiat în ambasadă atunci când a fost acuzat de agresiuni sexuale în Suedia, și riscă pedeapsa cu moartea în SUA. Despre acuzațiile sexuale din Suedia, el a declarat că ar fi fost un tertip pentru a putea fi extrădat în America.

„Drumul este clar pentru domnul Assange, trebuie să ia decizia de a pleca”, a spus Moreno într-un interviu acordat unui post de radio, relatează Mediafax.

Moreno nu a spus că îl va forţa să părăsească ambasada, dar avocații va lua în considerare paşii următori.

Președintele Ecuadorului i-a întrerupt accesul la internet la începutul lui 2018, invocând faptul că a încălcat termenii azilului implicându-se în chestiuni politice. Julian Assange a devenit cetățean ecuadorian și susține că drepturile sale au fost încălcate.

Sursa foto: Hepta


Citește și: Editorial de Cătălin Doscaș: Sindicatul care a câştigat întotdeauna a pierdut pentru prima dată un război: ultimele negocieri au durat doar trei minute, iar spaţiile comerciale au rămas la Metrorex!


 

Citește mai multe despre Julian Assange și Ecuador pe Libertatea.

Comentarii